Nå blir Volvo XC90 mye billigere

Klarer du å gjette hvorfor?

2010_Volvo_XC90 sort
2010_Volvo_XC90 sort

Volvo SUV-en XC90 har i en årrekke vært mange nordmenns drømmebil. Men høy pris har gjort den utilgjengelig for mange av oss. Nå blir den billigere - men det er en liten hake - da må du nemlig nøye deg med bare forhjulstrekk.

Dette er ikke noe enestående. Flere og flere produsenter lanserer SUV-er med trekk på bare to hjul. Ikke alle har behov for firehjulstrekker, men de ønsker seg allikevel en stor bil hvor de sitter høyt og har god plass.

I tillegg til at de er billigere i innkjøp, er de også billigere å bruke, da drivstofforbruket ligger godt under firehjulstrekk-utgavene.

Derfor blir den billigere

Både mindre vekt og lavere utslipp er godt nytt med tanke på norsk bilavgifter.

I tillegg blir bilen billigere å produsere, da den består av færre og billigere komponenter. I sum bør dette bety en betydelig prisreduksjon.

Spar 100 000?

Vi har vært i kontakt med Volvo Norge som sier at "de ser på saken" men ennå ikke vil bekrefte noe. De kan heller ikke si noe om hva XC90 med forhjulstrekk vil koste.

Dagens billigste XC90 med firehjulstrekk og minste dieselmotor ligger nå på 697 000 kroner.

xc90-interior
xc90-interior

Våre beregninger sier da at prisen med tohjulstrekk vil havne bortimot 100 000 kr under dette.

Det vi med sikkerhet vet, er at den kommer til Sverige hvor de er i gang med forhåndssalget allerede – og mye tyder derfor for at den også kommer til Norge på nyåret.

Produksjonen starter allerede i uke 46. Og den vil finnes kun som sjuseter om ryktene som Broom hører, stemmer.

Les vår test av Volvo XC90 her:

Har vært på andre markeder tidligere

Fwd (Front Weel Drive) utgaven av XC90 har tidligere vært tilgjengelig på en del markeder, deriblant USA, hvor firehjulstrekk ofte ikke er noe kundene etterspør eller har behov for.

Motoren blir – etter det Broom erfarer - den nye 5-sylindrede D3-dieselen på 2-liter og med 163 hk. Den har et tilgjengelig dreiemoment på 400 Nm allerede på 1250 o/min.

Dieselforbruket med 6-trinns manuelt gir oppgis til 0,82 l/mil. En 6-trinns automatgirkasse kan også leveres mot pristillegg.

Fwd-utgaven av XC90 skal også kunne fås med R-design-pakken. Det betyr blant annet: 19-tommers hjul, sportsratt, aktive xenon-lys og annen grill.

Ut: V8 bensin - Inn: 200 hk Diesel

Ryktene sier også at XC90 med V8-bensinmotor er på vei ut. En modell som i utgangspunktet var beregnet spesielt på det amerikanske markedet. Har hjemme har skyhøye avgifter satt en effektiv stopper for den modellen.

Men inn kommer nye D5-dieselen med 200 hk (mot dagens modell som har 185 hk) og firehjulstrekk. Produksjonen starter også her i uke 46- i Göteborg.

Vi har kjørt Volvo XC60 med forhjulstrekk. Les mer her:

Volvo XC90 kommer igjen dårlig fra det i en stor kvalitetsundersøkelse.
  Dette er en bensinutgave - som i det minste gjør det litt bedre enn dieselversjonen.
Volvo XC90 kommer igjen dårlig fra det i en stor kvalitetsundersøkelse. Dette er en bensinutgave - som i det minste gjør det litt bedre enn dieselversjonen.