Nå blir Teslaene enda raskere

Ny programvare kutter akselerasjonen med over ett sekund.

Både Tesla Model S og X blir straks enda raskere når det kommer en ny oppdatering på bilene. 
Både Tesla Model S og X blir straks enda raskere når det kommer en ny oppdatering på bilene. 

Tesla har på kort tid gått fra å være et sjeldent syn - til å bli en helt vanlig bil på norske veier, spesielt i byene.

Model S var det store gjennombruddet tilbake i 2013, og har siden solgt i bøtter og spann. Akkurat nå er det derimot Model X som leder an Tesla-salget, og snart kommer også en Model 3.

Det er med andre ord stor aktivitet hos Tesla om dagen, både her hjemme og på fabrikken i California.

Ny software – bedre ytelser

Ikke lenge før lanseringen av Model 3, informerer Tesla denne uken at det kommer en oppdatering på både Model S og X. Her skal det være snakk om både programvare- og hardware-endringer.

Men det gjelder fortrinnsvis kun nye modeller, nåværende biler kan ikke oppgraderes. I alle fall ikke ennå, i følge nettstedet electrek.co, som først omtalte saken.

Foreløpig er det ikke mange detaljer vi får vite rundt oppdateringen av bilene, men én ting er klart: Model S og X skal bli enda raskere.

Tesla Model 3 lanseres i sommer!

Det er innstegsmodellene S- og X 75 som øker ytelsen mest. Foto: Scanpix 
Det er innstegsmodellene S- og X 75 som øker ytelsen mest. Foto: Scanpix 

Over ett sekund kjappere

Det er spesielt innstegsmodellene som kommer til å merke de nye endringene. Tesla Model S 75 og S 75D blir nemlig betydelig raskere målt i akselerasjon.

S 75 forbedrer tiden 0-100 km/t fra 5,8 sekunder til 4,6. Firehjulstrekk-utgaven 75D går fra 5,4 til 4,4 sekunder. Over ett sekund raskere akselerasjon på 0-100 km/t er merkbart, og alt skjer altså via en liten oppdatering av programvare og hardware.

På de største batteripakkene blir endringene derimot mindre. Model S 100D kutter tiden med 0,1 sekund, mens P100D står på stedet hvil.

Når det gjelder storebror Model X, er det også minste batteripakke som nyter best av oppdateringen. Snart vil Model X 75D klare øvelsen 0-100 km/t på 5,2 sekunder – også ett sekund raskere enn dagens versjon.

Tesla-lekkasje om sommerens store nyhet

Nordmenn hacker en Tesla, se mer i videoen under: