Skal du bestille Tesla Model S ble prisen i natt plutselig vesentlig høyere. Men prisstigningen er gode nyheter for de som allerede har skrevet kontrakt.
Skal du bestille Tesla Model S ble prisen i natt plutselig vesentlig høyere. Men prisstigningen er gode nyheter for de som allerede har skrevet kontrakt.

Nå blir Tesla mye dyrere

Men noen kan smile likevel.

Laster inn forumet...

Det er nok en del som går svangre med drømmen om en luksusbil til en billig penge, i form av elbilen Tesla Model S. Natt til torsdag ble den drømmen en del dyrere.

Tesla i Norge har nå økt prisene på Model S med nesten ti prosent.

85- og P85D-modellene får et prishopp på 9,5 prosent, mens den noe mindre interessante 60 kWh-modellen øker med 8,5 prosent, skriver Hegnar.no.

På den offisielle nettsiden oppgir nå Tesla startpriser på Tesla Model S på 530.300 for 60-modellen, 589.500 for 85-modellen og 749.200 på P85D-modellen.

Les også: Tesla: - Nei, vi tar ikke innbytte

Prisjusteringen kommer i kjølvannet av at den norske krona har svekket seg kraftig mot dollareren den siste tiden.

Teslas kommunikasjonssjef Esben Pedersen sier til nettsiden at Tesla løpende justerer prisen på bilene i forhold til dollaren. Personer som allerede har bestilt bilen og betalt depositum, blir ikke rammet av prisøkningen.

Side3s bilekspert Magnus Blaker sier at prisjusteringen er som forventet.

- Når kronekursen har svekket seg rundt tolv prosent mot dollar på én måned, og Tesla er et amerikansk selskap, slår kronekursen rett inn på bunnlinjen til selskapet, og det er ganske naturlig at de er nødt til å justere prisene, om de ikke skulle tape mye penger.

- Justerer med rundt 10 prosent

Kronekursen påvirker elbiler i større grad enn tradisjonelle biler.

- En må huske på at kronekursen er ekstra relevant på elbiler, siden det ikke er noen engangsavgift som demper den direkte utsalgsprisen. Derfor var det ventet at Tesla måtte gjøre noe først, forklarer Magnus.

Teslas kommunikasjonssjef kommenterer overfor Side3 at prishoppet kunne vært høyere sett i lys av kronas kraftige fall.

- Tesla er ikke annerledes enn andre importerte varer. Prisene vil alltid være avhengig av valutaen. Sist vi endret prisene var i november 2013, og dollaren har økt med 18 prosent siden da. Vi justerer nå prisen med under ti prosent, og prisøkningen nå er et utslag av det som har skjedd siste år, ikke sist uke, sier Teslas kommunikasjonssjef Esben Pedersen til Side3.

Han vil ikke spekulere i hva som skjer når kronen igjen styrker seg mot dollaren, men kommenterer at historisk sett har norsk pris hatt fordeler av en sterk krone.

- Tror du andre elbilmerker snart må følge etter Tesla?

- Det er det vanskelig for meg å si noe sikkert om. Vi er direkte eid av et amerikanske firma og er mer påvirket av dollarkursen enn andre selskap.