Nå blir også bobilene elektriske

Og denne får imponerende rekkevidde. Se video:

Bilparkene rundt omkring i verden er godt i gang med å elektrifiseres – og Norge sitter fortsatt i førersetet, i elbil andel av nybilsalget.

Så langt har det imidlertid ikke vært noe særlig å velge mellom når det gjelder elektrifiserte bobiler. Disse er jo i utgangspunktet mindre egnet til en elektrisk drivlinje, fordi det er mye luftmotstand og mer vekt.

Men det jobbes med å finne løsninger, her også. Winnebagoo har brukt en Ford Transit som utgangspunkt. Anslått rekkevidde på denne er kun 200 kilometer.

Kanskje er Thor Vision Concept en bedre løsning.

Flyskam? Da bør du kanskje vurdere dette i stedet

Null utslipp

Bobilen du kan se video av øverst i denne artikkelen er elektrisk, med en brenselcelle-motor som rekkeviddeforlenger. På den måten skal den klare en rekkevidde på 480 kilometer. Da begynner det å hjelpe.

Thor har også brukt Ford Transit som utgangspunkt. Men de vil ikke si hvor stor eller hvilken type batteripakke de har i bunnen.

I tillegg har de altså en brenselcelle-motor som kan brukes på en rekke ulike drivstoff – inkludert hydrogen. Dermed kan den kjøres uten utslipp.

Så billig kan du få bobil

Luksus

Innvendig er det lagt opp til egne digitale instrumenter, kamera i stedet for speil, stemmestyring, stemingsbelysning, TV-skjerm som heves opp av bordet og vindu som kan "blendes" for å hindre innsyn.

Thor sier ingenting om når en slik bil blir klar for markedet.

Men du kan i alle fall se mer av hvordan den ser ut både utvendig og innvendig i klippet øverst.

Bobil: Her får du både kjøkken og dusj på fire meter

Video: Bobil for deg som er bilentusiast: