Q5 vs X3
Q5 vs X3

Nå blir det priskrig på SUV

Audi Q5 og BMW X3 har gått mye ned i pris. Og nå kommer Mercedes GLK med bakhjulstrekk. Sjekk prisene her:

Audi har senket startprisen på Q5 med hele 50 000 kroner.

BMW kan jo ikke være dårligere, og kommer nå med X3 xDrive18d. Det vil si en medium-SUV med firehjulstrekk, manuelt gir og 2-liters dieselmotor på 143 hestekrefter - nøyaktig samme oppskrift som Audi.

Utstyrsnivået er identisk med XDrive20d, som tidligere var billigste X3-modell.

Identisk startpris

Q5 starter nå på 468 900 kroner. Hvis du velger BMW-en sparer du 800 kroner - nok til både full tank med diesel og og boller til Statoil-kaffen.

Vi tviler likevel på at mange klarer å ende på denne prisen for "ferdig" bil. Både Audi og BMW tar seg godt betalt for utstyr som ikke er inkludert i prisen. Med skinnseter og navigasjon og litt ekstra godsaker på plass, blir prisen fort 100 000 kroner høyere.

Men disse to er ikke de eneste valgene for de som ønsker premium-SUV.

Tåler X3 alderen godt? Les testen her.

GLK blir billigere

Hovedkonkurrenten er Mercedes GLK, men billigste utgave med firehjulstrekk koster over 100 000 kroner mer. Da er det kanskje ikke så overraskende at Mercedes også kommer med en ny innstegsmodell. Nå kommer GLK 220 CDI nemlig med bakhjulstrekk og manuelt gir. Det vil gi den vesentlig mindre avgifter, tallet være lavere vekt og CO2-utslipp.

Vi vet ikke nøyaktig hva prisen blir, men regn med rundt 500 000 kroner.

Les test av Mercedes GLK her.

Outsideren

Det blir spennende å se hvordan de nye modellene vil påvirke salget av Volvo XC60 Drivé som til nå har vært billigste SUV i segmentent, nettopp takket være at du får den med kun forhjulstrekk.

Men med en startpris som er høyere enn både Audi Q5 og BMW X3, regner vi med at salget kommer til å bli tyngre.

Klikk her for å lese test av Volvo XC60

Hvilken skal du velge?

Ok, så har du fire alternativer, men Broom er ikke i tvil om hvilke valget bør stå i mellom.

Her til lands har vi noe som heter snø og glatte veier, og enkelte dager er det faktisk en stor fordel å ha trekk på alle fire. Vi synes du skal glemme GLK og XC60 med tohjulstrekk. I våre øyne grenser det faktisk til tullebiler. Jo, de er høye og sikre - og du ser ikke at de mangler firehjulstrekk før de står fast, men dette blir for jålete. Kjøp heller en fin stasjonsvogn.

Når det kommer til BMWen og Audien er det jevnere. X3 er både renere og raskere, men Q5 er helt ny og vil derfor holde seg bedre i pris. Designmessig er den også et godt hestehode foran.