Kolomoen bru over E6 i Stange i Hedmark farges rosa i mørket fra  tirsdag 1.oktober. Den vil være et rosa landemerke i hele oktober. På denne måten støtter Statens vegvesen Kreftforeningen og Brystkreftforeningens  Rosa Sløyfe aksjon. Foto: Jens Haugen (Foto: Jens Edgar Haugen)
Kolomoen bru over E6 i Stange i Hedmark farges rosa i mørket fra tirsdag 1.oktober. Den vil være et rosa landemerke i hele oktober. På denne måten støtter Statens vegvesen Kreftforeningen og Brystkreftforeningens Rosa Sløyfe aksjon. Foto: Jens Haugen (Foto: Jens Edgar Haugen)

Nå blir denne brua rosa – igjen

Og det er det en god grunn til.

Dette er fjerde året på rad at brua farges rosa i oktober måned.

Formålet med Rosa Sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med dem som rammes av brystkreft, øke kunnskapen og samle inn penger til forskning og brystkreftrelaterte prosjekter.

Fikk bilen ødelagt av dype spor

– Handler om liv og død

-Brystkreft handler om liv og død akkurat som trafikken. Som trafikkulykker rammer kreft tilfeldig. Da det ikke fører med seg noen trafikksikkerhetsmessige problemer, var det enkelt for oss å si ja til dette nok en gang, sier rådgiver i Statens vegvesen, Marit Nyhuus.

Hun forteller at veivesenansatte uttrykker stolthet over å støtte aksjonen på denne måten.

Fokus på brystkreft

Rosa sløyfe er en internasjonal brystkreftaksjon, og tidligere er kjente bygg som Operahuset i Sydney og Eiffeltårnet i Paris lyssatt med rosa farge. Her i Norge skjer det samme med flere byggverk.

Årets Rosa sløyfe-aksjon fokuserer på mammografi, som sikrer tidlig oppdagelse og dermed reduserer dødeligheten av brystkreft. Gjennom 15 år har Rosa sløyfe-aksjonen satt brystkreft på dagsorden for å bedre kvinnehelsen, og har fortsatt som mål å bidra til tidlig oppdagelse og bedre prognose for brystkreft.

– Fantastisk flott

Kvinner som møter til mammografiscreening har 43 prosent redusert dødelighet.

– Vi har i år opplevd et enormt og bredt engasjement av bedrifter og privatpersoner som ønsker å støtte Rosa Sløyfe. At Statens vegvesen velger å synliggjøre sitt engasjement gjennom å lyssette Kolomoen bru for fjerde året på rad, synes vi er fantastisk flott. Denne solidariteten betyr mye for dem som er berørt, sier Berit Jevnaker, distriktssjef ved Kreftforeningen Innlandet.

Pass deg for denne brua

Vil spre budskapet

Hun er spesielt fornøyd med at Innlandet får rosa landemerke og at det er nettopp Kolomoen bru. I løpet av et døgn passerer i gjennomsnitt 12.400 biler Kolomoen (enten på E6 eller på rv. 3).

Det vil si at i løpet av 31. oktoberdager vil de som kjører eller er passasjerer i totalt 384.000 biler se brua, enten i dagslys eller i rosa drakt på kvelds- eller nattetid.

– Det gir håp om at mange får med seg budskapet vårt, sier Jevnaker.

Vegvesenet vil rive bru de selv har bygget