Nå blir det hybrid-krig!

Honda Insight skal ta innersvingen på nye Toyota Prius ved hjelp av lavere pris. Men Toyota svarer med en ny gammel-modell.

Den nye utgaven av Toyota Prius kommer i 2009.
Den nye utgaven av Toyota Prius kommer i 2009.

Honda Insight ble mest solgte bilmodell i Japan i april. Det er første gang en hybrid-modell går helt til topps og dette er selvfølgelig en skikkelig fjær i hatten for Honda. Honda har virkelig gått rett i strupen på Toyota med denne modellen. Insight-designet ligger svært tett opp mot Prius, og i tillegg priser Honda bilen aggressivt.

Det kan Toyota naturligvis ikke sitte stille og se på. Nå svarer de med en ny billig-utgave av Prius. Men spesielt ny er bilen ikke, dette er nemlig en lavpris-versjon av den utgående Priusen. Navnet er Prius EX og prisen ligger svært nært Insight hjemme i Japan. Målet er et salg på 2000 eksemplarer i måneden, en femtedel av det månedlige salgsmålet på nye Prius som er på 10 000 i Japan.

Prius EX skal koste rundt 150 000 kroner på hjemmemarkedet. Kundene kan velge mellom tre farger: Hvitt, sølv eller svart og interiørfargen er enda enklere å velge. Her er det bare en, nemlig grå. Toyota har også plukket bort en del utstyr og har redusert mulighetene for skreddersøm. Det skal ikke foreligge noen planer om å selge denne bilen utenfor Japan.