Det så absolutt ikke pent ut etter at Rowan Atkinson hadde smelt sin McLaren inn i et tre. Nå er regningen klar   og den ble ikke liten!
Det så absolutt ikke pent ut etter at Rowan Atkinson hadde smelt sin McLaren inn i et tre. Nå er regningen klar og den ble ikke liten!

Mr. Bean fikk rekordstor verkstedregning

Krasjet superbilen – og det ble superdyrt!

Som rollefiguren Mr. Bean kjører Rowan Atkinson som regel rundt i en Mini. Men privat har skuespilleren langt dyrere smak når det gjelder biler.

Han er kjent som en ekstremt bilinteressert mann og med en formue på flere hundre millioner kroner har han virkelig kunnet leve ut bildrømmen.


Mistet kontrollen

Blant mange flotte biler eier han blant annet et eksemplar av superbilen McLaren F1. Og den bilen har akkurat satt ny rekord for forsikringsskader hjemme i England.

I 2011 krasjet nemlig Atkinson bilen ganske så kraftig. Rapportene etter ulykken gikk på at han hadde mistet kontrollen over den krevende bilen – og kolliderte med et tre.

LES OGSÅ: Han skulle bare prøvekjøre superbilen...


Kunne repareres

De dramatiske vrakbildene viste at det hadde vært en skikkelig smell, hele bakpartiet på bilen var smadret, i tillegg til en rekke andre skader.

Atkinson kom imidlertid relativt uskadet fra det hele og var kjapt ute og tonet ned selve ulykken, med sin velkjente humor.

Det var en tid usikkert hva som ville skje med bilen, men den ble tydeligvis vurdert som reparerbar – og ble derfor sendt til McLaren-fabrikken.

LES OGSÅ: Slik går det når du krasjtester bil i 193 km/t

Jobbet over ett år

Nå er regningen for den jobben klar. Og Atkinson kan være svært glad for at han tydeligvis hadde forsikringen i orden!

Etter at mekanikerne – og ekspertene – hos McLaren har jobbet med den i over ett år, lyder nemlig regningen på 910.000 pund, eller rundt 8 millioner kroner!

Bonus igjen?

Det hører med til historien at Rowan Atkinson "bare" betalte 650.000 pund, eller rundt 6 millioner kroner da han kjøpte bilen i 1997.

Forsikringspremien hans skal også ha vært svært høy i utgangspunktet. Men etter denne smellen, vil vi anta at han neppe har veldig mye bonus igjen!

LES OGSÅ: Forsikringen blir dyrere enn bilen


Her er Rowan Atkinson og hans McLaren ute og kjører - før det smalt. Nå er bilen klar igjen - og det har kostet! (Foto: Scanpix)
Her er Rowan Atkinson og hans McLaren ute og kjører - før det smalt. Nå er bilen klar igjen - og det har kostet! (Foto: Scanpix)


LES OGSÅ: Uheldig mekaniker vraket svinedyr superbil