Motorvarmer: Ikke la den stå i for lenge

Godt for miljøet, godt for bilen og godt for deg

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann bare et kjapt spørsmål om motorvarmer. Hvor lenge bør denne stå på for å gi god effekt? Har kjøpt meg tidsur så for min del kan den gjerne stå på hele natten, men det er kanskje å overdrive også – med tanke på strømregningen? Det er kaldt her nå så min kjære Mazda trenger litt ekstra hjelp for å starte! På forhånd takk! Hilsen Astrid

Benny svarer:

Hei Astrid.

Dette er et spørsmål som kommer hver gang kvikksølvet kryper nedover på gradestokken, men jeg svarer gjerne på det igjen, jeg.

Som en tommelfingerregel kan du si at en times bruk er riktig i 10 minus. Er det 15 minus, bruker du varmeren i 1,5 timer, minus 20 i 2 timer osv. Så hele natten er absolutt ikke nødvendig.

Det holder i de fleste tilfeller, men faktorer som hvor mange watt varmeelementet er på og hvor stort bilens kjølesystem er, spiller også inn.

Hvor mye dette koster, varerier med strømprisene og om du bruker kupevifte etc. i tillegg. Men regn med ca 50-75 øre timen for bruk av motorvarmer.

Er det over (altså mildere) enn 10 minus, så skal en ”frisk og rask” bil starte uten problemer. Men det er klart at både bensinforbruk / utslipp reduseres og at bilens varmeapparat blåser raskere varmt når du bruker denne. Så i tillegg til å være snill mot bilen og miljøet, så er det godt for eget velvære også. Det er vel det man kaller vinn – vinn?

Fortsatt god vinter til både deg og Mazdaen!

Les også: Slik unngår du flatt batteri i vinterkulda

Del med Facebook-vennene dine

Rust på bruktbil: Dette er de 20 beste

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Prut til selgeren blir sint!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: