Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Motorsyklist satte "UP-rekord"

Ble klokket inn til 207 km/t - i tunnel.

UPs sommeroffensiv gir resultater også i år. Førerkortbeslag, anmeldelser og forenklede forelegg er dessverre også endel av sommertrafikken.

Forenklet forelegg kan han imidlertid bare drømme om, motorsyklisten som ble stoppet av UP i Storsandtunnelen på E 139.

Høyeste noensinne

Adressa.no kan fortelle av vedkommende satte en lite hyggelig rekord.

- For 14 dager siden forfulgte en patrulje en motorsykkel i Storsandtunnelen på E139, og høyeste hastighet var 207 km/t. Det er den høyeste hastigheten vi har målt noensinne, sier sier politioverbetjent og UP-sjef i Nord- og Sør-Trøndelag, Bjørn Wold til Adresseavisen.

- Sommermånedene er de mest ulykkesbelastede månedene på norske veier. Dette henger hovedsakelig sammen med at for mange fristes til høyere hastigheter enn ellers i året. Utrykningspolitiet beslaglegger derfor i denne perioden langt flere førerkort enn i andre perioder av året, sier sjef for Utrykningspolitiet Runar Karlsen i en pressemelding.

Enkelt å kjøre lovlig

UPs laserkapasitet er nesten tredoblet i forhold til sist sommer. Det betyr at sannsynligheten for å bli stanset og anmeldt er større en tidligere. Når det gjelder de høyeste hastighetene er det fremdeles de sivile bilene til UP som beslaglegger flest førerkort.

- Det er enkelt å kjøre lovlig. Dessuten sparer man både straff, eget og andre uskyldiges liv. Velg sikker kjøring og velg bort risiko. Tenk godt gjennom dette før du starter kjøreturen, sier UP-sjefen

LES OGSÅ: Her blir du stoppet av UP i sommer