Motorhavari etter seks år - må jeg betale regningen selv?

Egil har opplevd marerittet med sin Porsche 911. Les hva Brooms bilekspert svarer.

996 motor
996 motor

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Egil spør:

Jeg er eier av en Porsche 911 (996), C4 CAB 2004 modell, hvor legeringen i sylinderløpet på sylinder 6 er defekt, dype riper i sylinder. Stempelet tipper, hard ulyd i motor. Det vil si motorhavari :-(

Da bilens kilometerstand er "kun" 96 000., synes jeg dette er rart at "verdens beste" bilprodusent ikke vil innrømme at dette og legger hele regningen på bileier uten å komme forslag på hvordan dette kan fikses. Bilen er kun brukt som "søndagskjøring"/pendling, ikke banekjøring, fulgt alle servicer etc.

Har du/dere noen anbefaling/tips rundt garantier ? Finnes det steder enn Norge som er billigere å bytte motorer e.l.? Tips mottas med takk. Egil

Benny svarer:

Hei Egil, og jeg hadde nær sagt: Kondolerer... Porsche er gode biler, dagens nye store undersøkelse fra J.D. Power beviser det, nok en gang. Men "shit happens"... Bilen din er seks år gammel, og er således utenfor fabrikk garantien som er tre år.

Den omfattes heller ikke lenger av fem års reklamasjonsfristen som man har i følge norsk kjøpslov. Sistnevnte gjelder KUN på biler som er solgt nye i Norge. Du har dermed ingen juridiske rettigheter her heller, ettersom bilen er seks år gammel.

Men en liten mulighet finnes: Har du en bil som du har kjøpt ny i Norge og har et kundeforhold til en merkeforhandler hvor du har fulgt opp service og annet vedlikehold, så ville jeg hørt med dem om eventuell "goodwill" i denne saken.

Det går i korthet ut på en deling. Du betaler halvparten, og forhandler og importør deler den andre halvparten, evt. dere dekker 1/3 hver. Dette er ikke noe en forhandler eller importør er forpliktet til å være med på, men er ren "goodwill", i ordets rette forstand.

Hauk Motors i Skien kan nok evt. hjelpe deg med en brukt motor. Det finnes flere andre, jeg foreslår at du tar et nettsøk. Håper du får orden på dette og kan nyte sommeren i god-bilen. Lykke til!

Les mer om Porsche i vår bruktbil-guide:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her