Helene falt pladask for en Morris Minor 1000 (37 hk) fra 1958. Nå har hun døpt bilen Doris (Foto: Hans Trygve Holm, an.no / ANB)
Helene falt pladask for en Morris Minor 1000 (37 hk) fra 1958. Nå har hun døpt bilen Doris (Foto: Hans Trygve Holm, an.no / ANB)

Morris Minor: Helene (21) – Dette er en perfekt venninnebil!

Og "gamlekara" glaner ...

Hvor mange biltreff hun har vært med på i oppveksten har Helene Brodersen ikke tall på, men vet at det har vært mange. Forteller Helene til an. no:

Med både en mor og en far som har vært lidenskapelig opptatt av veteranbiler, er det kanskje ingen bombe at Helene ble bitt av basillen selv.

Førerkortet fikk 21-åringen først nå i vinter. Så en kveld surfet hun litt på finn.no og lekte litt med tanken på veteranbil.

Del med dine Facebook-venner

Parkerte Seaten

I Florø dukket det opp en drømmebil som det var realistisk å kjøpe for ei som jobber på Grønnåsen SFO – en Morris Minor 1000 fra 1958.

– Vi tok kontakt og eieren, en mann i 70-årene, ble nok litt overrasket over at det var ei ung jente fra Bodø som var interessert i bilen hans. Det var mange som tok kontakt, men jeg fikk tilslaget.

Like før 17. mai kom bilen til Bodø med hurtigruten. En stor dag. Hverdagsbil. Da veteranbilen var på plass, var det bare å parkere Seat Ibizaen.

Mye oppmerksomhet

– Dette er sommerbilen min nå. Jeg kjører til hytta i Misvær, på tur til Beiarn eller på jobb med den. Den vekker litt oppmerksomhet på jobben og ungene synes den er flott. Ikke minst når jeg starter den opp, ler hun.

– Hvorfor en Morris Minor?

– Den er jo så liten og søt, og en perfekt størrelse for meg. På bilder ser den ganske stor ut, men i virkeligheten er den liten. 376 centimeter lang, og 156 bred ifølge vognkortet. Men det holder for meg.

Når det gjelder en Morris fra 1958 er det bare å glemme elektriske vinduer, ESP, xenonlys, kollisjonsputer og servostyring.

¿ Den har bøttevis med sjarm. Du blir i godt humør av den.  (Foto: Hans Trygve Holm, an.no / ANB)
¿ Den har bøttevis med sjarm. Du blir i godt humør av den. (Foto: Hans Trygve Holm, an.no / ANB)

Se alle bildene her:

Sjarmtroll

Derimot har det noe moderne biler ofte mangler ifølge Helene:

– Den har bøttevis med sjarm. Du blir i godt humør av den. Med denne kan jeg faktisk kjøre en tur bare for turen sin del.

– Mange misunnelige blikk?

– I alle fall mange lange blikk. Spesielt fra meget godt voksne menn som sikkert hadde en slik da de var unge.

Perfekt venninnebil

– Er du veldig glad i å skru bil siden du har kjøpt deg engelsk bil? – Kan ikke mye om det nei, men pappa er flink. Vi skal pusse litt på den til vinteren, og jeg gleder meg egentlig til det. Når det gjelder feil så ligger det en eske med deler som eieren sier må ligge i beredskap i bilen. Eneste trøbbelet til nå er flatt batteri. Da var det bare å sveive den i gang – eller mer rett, å få noen til å sveive den i gang.

– Hva sier venninnene?

– Det er en perfekt venninnebil dette. Vi skal delta på veteranbilløpet før flyshowet. Gleder meg allerede, smiler en av Saltens meget få unge, kvinnelige veteranbileiere.

Flere bil og motorsaker fra an.no finner du her:

Les også: Sjarmerende engelsk cabriolet til 30 000 kroner!