Mitsuoka Micra: Her er det vel noe som ikke stemmer helt..?

Ikke råd til Jaguar? Ikke noe problem!

Men   er det ikke...? Nei, det er det virkelig ikke. Langt ifra, faktisk. Men det er et eksempel på hva japanske ombyggingsfirmaer kan klare å få ut av en vanlig Nissan Micra. Foto: eBay
Men er det ikke...? Nei, det er det virkelig ikke. Langt ifra, faktisk. Men det er et eksempel på hva japanske ombyggingsfirmaer kan klare å få ut av en vanlig Nissan Micra. Foto: eBay

Hva gjør du hvis du har en gammel Nissan Micra, og mer enn alt i verden ønsker deg en sekstitalls Jaguar Mark II?

Antagelig ingen ting, hvis hjernen din arbeider på noenlunde de samme frekvensene som hos de fleste av oss.

Hvis ikke kan du sende Micraen tilbake til Japan, og til customfirmaet Mitsuoka. Da vil du etter hvert få tilbake maken til bilen på bildene, som for tiden er til salgs i Hereford i England.

Les også: Disse ombyggingene er heller ikke snaue

Treverk som aldri har vært i nærheten av en skog og rødt skinn, som vi heller ikke tør vedde på at er ekte, skal gi 60-talls, erkebritisk følelse inne i bilen. Foto: eBay
Treverk som aldri har vært i nærheten av en skog og rødt skinn, som vi heller ikke tør vedde på at er ekte, skal gi 60-talls, erkebritisk følelse inne i bilen. Foto: eBay

Eller du kan kjøpe denne – kall oss gjerne pessimister, men vi tror kanskje ikke det blir noe ekstremt renn av kjøpere til denne auksjonen på eBay.

For dette er en oppvisning i virkeslyst og uhemmet skapertrang, like mye som det er et bevis på hva som kan skje når bilinteressen kun er betinget i et ønske om å vekke oppsikt. Når det ikke spiller noen rolle om bilen man ønsker seg faktisk er ”ekte vare”, eller gir kjørefølelse i nærheten av det autentiske.

For det gjør den garantert ikke.

En Nissan Micra med automatgear er sikkert en helt grei hverdagsbil, der hver kjøretur blir akkurat så minneverdig at den er glemt i det øyeblikk du lukker døren. Utenpåklistret, regnskogvennlig ”treverk” på dashen og rødt skinninteriør i typisk britisk pølsepakke-mønster kan umulig forandre det i særlig grad.

Det er gjort mye jobb med Micraen for å få den til å se ut som en Jaguar i begge ender. Foto: eBay
Det er gjort mye jobb med Micraen for å få den til å se ut som en Jaguar i begge ender. Foto: eBay

Fronten og bakenden har japanerne fått bra dreis på. I begge ender ser bilen virkelig ut som en krympet Jaguar, men proporsjonene blir uansett feil når bilen er umiskjennelig Micra på midten. At man heller ikke har fjernet 1997-modellens tidstypiske dørhåndtak, lakkerte speilhus og vindskjermer rundt sidevinduene gjør ikke saken bedre.

Del med Facebook-vennene dine!

Når vi leser annonseteksten fra den britiske selgeren fremgår det at han har godt håp om å få eksportert bilen til USA, den er til og med priset i dollar. Hele 20.000 av dem skal til for å sikre seg bilen tvert, med mindre man har is nok i magen til å legge inn et lavere bud.

Vi ser ikke bort fra at den endelige prisen kan bli lavere.

Les også: S-type - nå er luksusbilen på billigsalg