Mitsubishi Outlander: Se – her er den i Norge

En av høstens store bilnyheter.

Her er en av høstens store nyheter   parkert i veikanten midt i Oslo. Men fortsatt er det noen uker til den offisielle lanseringen av nye Mitsubishi Outlander.
Her er en av høstens store nyheter parkert i veikanten midt i Oslo. Men fortsatt er det noen uker til den offisielle lanseringen av nye Mitsubishi Outlander.

12. oktober er den offisielle lanseringen av nye Mitsubishi Outlander i Norge. Den skjer i Larvik – og før det får verken biljournalister eller kunder kjøre bilen.

Men én Outlander har allerede vært å finne på norske veier – på tyske skilter.

Mest solgte

Disse bildene er nylig knipset midt i Oslo – og vi tipper flere bilinteresserte sperret opp øynene da nykommeren plutselig sto parkert i veikanten.

Nye Outlander er en av høstens store bilnyheter – og tar over for en Outlander-generasjon som i lange perioder har vært Norges mest solgte SUV og Norges mest solgte firehjulstrekker.

LES OGSÅ: Nå er det sluttsalg på forgjengeren

Sendt tilbake

Men hvem er det som kjører Outlander på tyske skilter i Norge? Vi tar en telefon til importøren for å sjekke:

– Ja, det er riktig at dette er vår bil. Det vil si, det er vel mer riktig å si at det var vår bil. Så vidt jeg vet er den sendt tilbake allerede, sier Rune Gjerstad som er administrerende direktør i Mitsubishi-importøren MMC Norge AS.

LES OGSÅ: Se hva Joakim fikk øye på utenfor Ica

Båtlass på plass

– Men hva har den gjort i Norge?

– Dette er en bil vi har brukt i forbindelse med produksjon av markedsmateriell. Vi lager alt lokalt og er dermed avhengig av å få bil svært tidlig til landet – for å ha alt klart til lansering. Dette er en av åtte biler som har gått rundt om i Europa og den har altså vært en stund hos oss også, forteller Gjerstad og legger til:

– Den første båtlasten med 200 nye Outlander har forresten også akkurat ankommet. De bilene skal nå klargjøres og etter hvert transporteres ut til forhandlerne våre. Så skal de stå klare for presentasjon og prøvekjøring fra 15. oktober.

Helt nye Honda CR-V er en av konkurrentene – les mer om den her:

Slik ser den ut bakfra. Også hekken er mer personbilpreget enn på Outlander-generasjonen denne bilen erstatter.
Slik ser den ut bakfra. Også hekken er mer personbilpreget enn på Outlander-generasjonen denne bilen erstatter.

Les mer om nye Outlander – klikk her: