Mitsubishi Outlander: Nå er det billigsalg på SUV

Ny modell er rett rundt hjørnet - dermed blir det gode rabatter.

Mitsubishi Outlander har i mange år vært blant Norges mest solgte SUV er   nå er det 'sluttsalg' med gode rabatter.
Mitsubishi Outlander har i mange år vært blant Norges mest solgte SUV er nå er det "sluttsalg" med gode rabatter.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei har lest det dere skriver om billigsalg på Ford Mondeo i sommer og har et spørsmål til deg om en annen bil som det er nå er kraftig prisavslag på. Det dreier seg om Mitsubishi Outlander som jeg ser det er 5.000 kroner i rabatt på akkurat nå. Vi er en familie med dine og mine barn og har derfor av og til behov for mer enn fem seter, samtidig som vi har hytte på fjellet og trenger 4x4.

Det vi egentlig så på var en Volvo XC90 fra 2007 eller nyere (har forstått at den ble bedre etter dette årstallet), men til samme prisen kan vi nå få en ny og godt utstyrt Outlander. Så vidt jeg skjønner er denne modellen på vei ut og skal bli erstattet snart. Er derfor litt redd for at vi kjøper "gammel" bil og at det kanskje vil bli et høyt verditap på den? Hva tror du om det? Er det andre ting vi bør vite om Outlander, tenker da særlig i forhold til kvalitet og driftskostnader? Håper du kan svare relativt fort da vi tenker å kjøpe bil før skolestart. Hilsen Petter.

Benny svarer:

Hei du! Ja, det er gode rabatter ute og går på flere bilmodeller akkurat nå. Sommeren er jo ikke akkurat den travleste tiden rundt om i bilbutikkene, så mange trenger nok også å finne på noe ekstra for å få kundene inn.

Outlander er det ganske riktig kampanjer på nå, og et allerede gunstig nybilkjøp ser nå veldig attraktivt ut. Her er det ingen tvil om at du får mye bil for pengene!

Det stemmer at dagens Outlander er på vei ut, dermed er det et lite "sluttsalg" vi ser nå. Denne bilen var i mange år helt i salgstoppen blant SUV-er her hjemme og er en ekte "Norges-bil". Praktisk og anvendelig med syv seter, fin dieselmotor og et firehjulstrekksystem som gjør at du kommer deg den siste kneika opp til hytta.

LES OGSÅ: Dette er Norges mest solgte SUV

Trygt kjøp

Etter at lillebror ASX kom på markedet og ble en stor suksess, har salget bremset ganske kraftig. Så langt i år er ikke Outlander en gang inne på lista over de 20 mest solgte bilmodellene i Norge. Men det betyr på ingen måte at dette er noe dårlig bil. Jeg tror heller ikke du skal være veldig redd for verditapet, selv om ny modell straks er her. Outlander har mange kvaliteter som gjør at den er svært ettertraktet på bruktmarkedet.

Når det gjelder kvalitet og driftskostnader er dette også et svært trygt kjøp. Svakhetene ved Outlander er i hovedsak høyt støynivå og et interiør preget av ganske enkel materialkvalitet. Du får litt billigfølelse når du setter deg inn – men så er da også som sagt prisen gunstig.

I forhold til brukt Volvo XC90 er nok dette mye mer forutsigbart og rimeligere bilhold. Volvoen ble bedre etter 2007, men er langt fra feilfri.

Lykke til med valget!

Dette er nye Outlander - bilen kommer til Norge allerede i høst.
Dette er nye Outlander - bilen kommer til Norge allerede i høst.

Spennende nykommer – les mer om neste Outlander her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: – Hvorfor er flerbruksbilene så dårlige?