Mitsubishi Outlander: Debuterer i Larvik

Splitter nye Outlander er snart på plass.

Her går det ikke lang tid mellom verdenspremiere og lansering i Norge. Nye Outlander kommer allerede i høst.
Her går det ikke lang tid mellom verdenspremiere og lansering i Norge. Nye Outlander kommer allerede i høst.

Når norske bilimportører lanserer nye modeller skjer det som regel ved store arrangementer der biljournalistene flys inn til testkjøring – ofte sør i Europa der klimaet er hyggelig året rundt.

Mitsubishi går imidlertid nye veier når de straks skal lansere en av høstens store bilnyheter her i Norge. Nye Outlander "debuterer" nemlig i Larvik, 12. oktober. Da får norske journalister for første gang muligheten til å testkjøre SUV-en – samtidig som prisene på nykommeren blir kunngjort.

Stor suksess

– Vi gleder oss virkelig til dette og har store forventninger til nye Outlander, sier Rune Gjerstad som er administrerende direktør i Mitsubishi-importøren MMC Norge AS.

Dagens Outlander har vært en stor suksess og har i perioder vært Norges mest solgte SUV og Norges mest solgte firehjulstrekker. Nykommeren har derfor litt av hvert å leve opp til – samtidig som konkurransen i denne klassen blir stadig tøffere.

Rune Gjerstad har allerede kjørt bilen i utlandet. Han har - ikke overraskende - stor tro på nykommeren.

Mitsubishi lover høyere kvalitetsfølelse i interiøret, det er ikke den store styrken til dagens Outlander.
Mitsubishi lover høyere kvalitetsfølelse i interiøret, det er ikke den store styrken til dagens Outlander.

LES OGSÅ: Disse SUV-ene kan du prute på

Sluttsalg

– Ja, nye Outlander er blitt vesentlig forbedret på flere områder. Dette er jo snakk om en helt ny bil og den tar virkelig mange skritt fremover på flere områder. Den er blitt mer komfortabel, er mer avansert teknisk og har høyere kvalitetsfølelse, sier Gjerstad.

– Når får forhandlerne biler?

– De er på plass rett etter lanseringen 12. oktober. Vi har fått bra med biler helt fra starten av. Foreløpig har vi fokus på å sluttselge dagens Outlander, der har vi nå under 100 biler igjen. Derfor har vi ikke gjort noe for å markedsføre den nye utgaven ennå, men inntrykket fra forhandlerne er at det er stor interesse for den der ute, sier Gjerstad.

LES OGSÅ: NÅ er det billigsalg på SUV

Fortsatt sjuseter

– Kan du si noe om prisene på nye Outlander?

– Nei, foreløpig ønsker vi ikke å si noe om det, men de kommer naturligvis til å være konkurransedyktige. Vi har som målsetting å selge på nivå med forgjengeren, eller mer. Med riktig produkt og riktig pris mener vi det er realistisk, avslutter Gjerstad.

Størrelsen har ikke forandret seg. Det betyr at også den nye Outlanderen kommer som sjuseter, det er en løsning svært mange kunder etterspør, og noe som absolutt har bidratt til at bilen har solgt så godt.

Fleksibelt interiør er en av de store salgsargumentene for dagens Outlander, det viderefører Mitsubishi.
Fleksibelt interiør er en av de store salgsargumentene for dagens Outlander, det viderefører Mitsubishi.

Høyere kvalitetsfølelse

Mitsubishi hevder at også tredje seterad skal by på rimelig god plass. Gulvet blir helt flatt når du feller ned setene, inntil 1,69 meter langt når alle baksetene er felt ned, det er faktisk over 30 cm lenger enn på dagens Outlander. Smart når du for eksempel skal ha med deg lange IKEA-esker.

Et av punktene Outlander har fått kritikk på, er mye hardplast og billigfølelse i interiøret. Nå lover Mitsubishi høyere kvalitetsfølelse og mer eksklusive materialer. Støydempingen skal også ha blitt bedre.

LES OGSÅ: Er denne SUV-en rett og slett stygg?

Diesel og automat

I Europa blir den nye Outlanderen lansert med to motorvalg, på begge kan du velge mellom trekk på bare forhjulene – eller firehjulsdrift.

Motoralternativene er 2.0 l MIVEC bensin eller 2.2 DI-D diesel. Begge har 150 hk. Bensinvariantene vil også være tilgjengelige med CVT-automatgir og dieselvariantene med en helt ny 6-trinns automat. I denne klassen er diesel og automat selve innertier-kombinasjonen i Norge, vi tipper derfor svært mange vil velge den med denne løsningen.

Forum-debatt: SUV-er som ikke er 4x4 – smart, eller helt feil?

Dette er nye Outlander - bilen kommer til Norge allerede i høst.
Dette er nye Outlander - bilen kommer til Norge allerede i høst.

LES OGSÅ: Dette er den norske SUV-favoritten