Disse bilene er mer eller mindre borte fra den Norske landeveien. ¿ Jeg kan ikke forstå hvor de ble av, sier Jarle fra Nøtterøy som eier bilen over.  (Foto: Privat)
Disse bilene er mer eller mindre borte fra den Norske landeveien. ¿ Jeg kan ikke forstå hvor de ble av, sier Jarle fra Nøtterøy som eier bilen over. (Foto: Privat)

Mitsubishi Lancer: Husker du denne raringen?

Et ganske vanlig syn før, men nå er de fleste borte for lengst.

Dette er en Mitsubishi Lancer fra 1978 – nå er den pent pusset opp som en noe uvanlig veteran-Mitsubishi. I tillegg er den tilsalgs!

Lancer ble lansert første gang i februar 1973 og viste seg rask som en pålitelig og god bil. De nærmeste konkurrentene var nok de den gang mer kjente Datsun 120 Y, Mazda 1300 og ikke minst Toyota Corolla.

Men at Lancer vant det svært krevende Safari Rally allerede året etter, altså i 1974, bidro nok sterkt til den ble kjent som solid og driftssikker.

Del med Facebook-vennene dine

Kanskje var det allerede her de første tankene om de kommende og suksessfulle Evo-modellene også ble tenkt?

Demontert, rustsveiset og snart klar for lakkering.  (Foto: Privat)
Demontert, rustsveiset og snart klar for lakkering. (Foto: Privat)

Uansett, nå kan du bli eier av den uvanlige Lanceren, Jarle fra Nøtterøy har nemlig for lengst sluttført restaureringen og har nye prosjekter på gang. Han selger derfor den sjarmerende og folkelige bilen i kledelig rød/oransje farge.

Bilen er fra 1978, som betyr at den har faceliften som kom i 1976. Modellen heter A72 og ikke A70 slik som de aller første bilene gjorde.

Se hele annonsen her:

Akkurat denne bilen har gått på Stokmarknes i Vesterålen og var så å si uten rust - men en skikkelig hellakkering har den fått, sammen med en generell gjennomgang.

Kilomterestanden på 79 000 tilbakelagte kilometer er neppe egnet til å skremme noen fra å handle heller.

Motoren før...
Motoren før...
... og etter restaurering
... og etter restaurering

Husker du denne lille tassen?

– Det ble registrert bare 193 slike biler i 1978 og 222 i 1979, forteller Jarle til Broom, og legger til at da er coupémodellen Celeste også medregnet.

– Jo – det har vært en del henvendelser, forteller Jarle vider, men faktisk da fra folk som har hatt maken bil i sine "glansdager" og som nå ikke får lov til å ha veteranbil av kjerringa.

Når så du sist en Lancer fra 1978? Det var neppe i går¿  (Foto: Privat)
Når så du sist en Lancer fra 1978? Det var neppe i går¿ (Foto: Privat)

Akkurat nå kan du gjøre gode kjøp på denne!

Han legger til at selvkosten for restaureringen ligger betydelig over hva prisforlangende er.

Del med Facebook-vennene dine

– Bilen går som en kule den, sier han. Alle de 68 hestekreftene fra 1,4-literen er fortsatt der.

– En sladd ut av en rundkjøring er ikke noe problem, men skyldes nok trolig mer regnvåtasfalt og litt gammelmodige kjøreegenskaper – enn rå motorkraft.

Nå håper Lars at noen vil forbarme seg over den søte, sjarmerende bilen og gi den et godt hjem og en dose friskluft i ny og ned.

Les også: Japaneren som drømte om å være en BMW