Mitsubishi L200: Er dette et smart kjøp til 68 000 kroner?

Stian vil bytte Audien sin – og vurderer pick up.

Mitsubishi L200 er kanskje ikke noen estetisk nytelse, men kan være et smart valg. Illustrasjonsbilde.
Mitsubishi L200 er kanskje ikke noen estetisk nytelse, men kan være et smart valg. Illustrasjonsbilde.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny, jeg har et spørsmål angående bytte av bil. Jeg har en 2000 mod. Audi A4 Avant Quattro 1.9 TDI. Pris min i er i verdi nå er 75.000 kroner, det er facelift versjonen.

Har tenkt i å bytte den i en Mitsubishi L200 1997 til en verdi av 68.000 kroner, er dette lurt? Finner ikke noen tester av den bilen, men vet at den er broren til Hilux på levetid (evighetsmaskin) – stemmer det? Hvordan er egentlig L200`n, sånn i form av slitedeler, hva du bør passe på osv.?

Mvh. Stian

Benny svarer:

Hei Stian

Jeg synes slett ikke at en Mitsubishi L200 er noe dumt valg! Bilene er solide og gode – og man må vel kunne tillate seg å si litt enkle også. Den er jo i utgangspunktet et typisk nyttekjøretøy, en kjøretøygruppe som ikke alltid kjennetegnes ved sin vakre fremtoning eller utpreget god komfort.

Tilårskomne Mitsubishi er kjent for sine litt svake girkasser. Det å sjekke at den ikke skraper ved giring både opp og ned – samt å høre etter lagerlyd fra denne – er det første jeg tenker på her.

Rust særlig på bakre del av karosseriet, altså lasteplan, skjermkanter bakre del av ramma samt nedkant av dørene hører også med på sjekklisten.

Sjekk også ALT av kuler og ledd i forstillingen. Mange av disse bilene har gått langt og slitasje forekommer ofte. Ryker du på "full pakke" her blir det fort dyrt om du må ha bilen på verksted.

Defekte topplokk forekommer også – dette bør absolutt sjekkes nøye. Som vanlig er en fersk EU-kontroll og god servicehistorikk viktig. Sjekk også når registerreim ble skiftet sist gang.

Som du skjønner er det en del ting å følge opp på en såpass gammel bil, men finner du et helt og pent eksemplarer er jeg ikke redd for å anbefale kjøp. En L200 er like mye evighetsmaskin som Toyota Hilux og jeg tror også du får noe mer bil for pengene her.

Det er ikke så ofte man trenger deler til en L200, men når du må ha originaldeler til den må du være forberedt på å bla opp litt for disse, da deleprisene ligger noe over gjennomsnittet.

Lykke til med bilbyttet!

Les også: – Dette er en av de beste brukte SUV-ene på markedet!

Del med Facebook-vennene dine

Stasjonsvogna for deg som har lyst på racerbil:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: