Mitsubishi Grandis: Smart valg for store familier

Dette er en av de glemte bilene på bruktmarkedet.

Grandis har plass til sju og en helt del fine løsninger, selv om fleksibiliteten kanskje ikke er helt på høyde med de nyeste konkurrentene.
Grandis har plass til sju og en helt del fine løsninger, selv om fleksibiliteten kanskje ikke er helt på høyde med de nyeste konkurrentene.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo vi er på leting etter en stor familiebil og har skjønt at det er mange av disse man helst bør holde seg unna. Men hva med Mitsubishi Grandis?

Husker da den kom, men så har det liksom blitt så stille rundt den. Er det et lurt kjøp for en som ikke har altfor mye penger å legge i det?

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hei du. Helt riktig at det er en del flerbruksbiler du nok gjør klokt i å ligge unna – dessverre. Det kan virke som om bilprodusentene lenge ikke så på dette segmentet som interessant nok, dermed ville de heller ikke legge store utviklingsbudsjetter i det. Resultatet ble en del samarbeider som ikke slo heldig ut, litt flåsete sagt kan man nesten si at disse bilene forente det verste fra hver bilprodusent.

LES MER: Ikke alle gode ting er tre ...

Slik er det ikke med Grandis som tok over etter flere generasjoner med Mitsubishi Space Wagon. Her er kvaliteten i kjent Mitsubishi-stil, det vil si meget bra. Det er ikke verdens mest moderne konstruksjon i dag, og ting som opplevd kvalitet i interiøret og fleksibiliteten i blant annet seteløsninger er ikke på høyde med de beste og mest moderne konkurrentene. Men til gjengjeld er prisene hyggelige på bruktmarkedet.

Kvaliteten er som nevnt god, deleprisene ligger fort litt over gjennomsnittet. De fleste begynner jo å bli noen år, så jeg vil uansett anbefale å sjekke litt nøye før du kjøper. Sjekk også hva slags tilstand interiøret er i. Noen lar unger og bikkjer få herje vilt rundt i bilen sin, det setter sine spor etter hvert.

Grandis ble også solgt i betydelig antall som varebil på grønne skilter. Det er sannsynligvis ikke dumt å vurdere ombygging selv her, det vil si at du kjøper en varebilutgave og bygger den om til personbil. Dette blir rimeligere for hvert år som går fra bilen er første gang registrert, etter ti år er det avgiftsfritt. Men sørg for at du får med seter og braketter osv. som trengs til ombyggingen hvis du går for dette alternativet.

Del med Facebook-vennene dine

Lykke til!

Mitsubishi Grandis er en veldig kurant flerbruksbil, selv om
  den begynner å trekke litt på årene.
Mitsubishi Grandis er en veldig kurant flerbruksbil, selv om den begynner å trekke litt på årene.

Klikk her for å lese mer om Grandis:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: