Mitsubishi ASX: SUV-vinneren i april

Ga VW Golf kamp helt til døra. Se alle apriltallene:

Mitsubishi_ASX_oppslag
Mitsubishi_ASX_oppslag

VW Golf er den ubestridte vinneren på nybilstatistikken så langt i år og gikk også helt til topps i april.

Men denne måneden fikk Golf virkelig tøff konkurranse – fra en bil som angriper nettopp Golf-klassen fra en ny vinkel.

Mitsubishi ASX er en liten crossover som selges med både trekk på både to og fire hjul. Og i april kjørte den fra samtlige konkurrenter bortsett fra Golf – og endte til slutt opp bare 38 salg bak Golfen.

På tredjeplass i år

Det ble registrert 680 nye Golf-eksemplarer i april, mot 642 ASX. Deretter er det et solid sprang ned til bilen på tredjeplass, Volkswagen Passat med 432 biler.

Med dette tallet blander ASX seg for alvor inn i tetstriden når vi ser på salgstallene så langt i år. Her er den nå på tredjeplass, bare tre biler etter Toyota Avensis på andreplass.

Den nye SUV-bestselgeren: Les testen av ASX her:

Mye bil for pengene

– Dette er en knallsterkt tall for ASX og viser virkelig at denne bilen har truffet de norske bilkjøperne hjemme. Det er da heller ikke merkelig. Dette er veldig mye bil for pengene. ASX stjeler kunder fra Golf-klassen – og mange som tradisjonelt har valgt litt større SUV har nok oppdaget at ASX langt på vei gjør jobben like bra, men til lavere pris, sier Broom-redaktør Knut Skogstad.

– Det er ikke dagligdags å se en Mitsubishi-modell på topp tre i Norge?

Opp 6,1 prosent

– Nei, det er ikke det, og det er klart at ASX er litt julaften for både importør og forhandlere. Den spiser nok også en del av salget til storebror Outlander, men svært mange av kundene kommer fra andre merker. ASX ble for øvrig også Norges mest solgte personbil med firehjulstrekk i april. Det skal bli spennende å se om den klarer å klamre seg fast til den posisjonen resten av året, sier Skogstad.

Bilsalget i april økte forresten med 6,1 prosent og totalt ble det registrert 11 330 nye biler. Bruktimporten faller imidlertid, ned 14, 8 prosent i forhold til samme måned i fjor.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Denne annonsen ble en kjempesuksess

Her er salgstallene for april – og så langt i år:

tabell-april
tabell-april

Alle tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)

Tøffing-duellen: Pajero møter Land Cruiser