Mitsubishi ASX er en kjempesuksess

Norges nest mest solgte bil akkurat nå. Her er alle september-tallene.

PS mitsubishi ASX II
PS mitsubishi ASX II

Mitsubishi ASX har virkelig fått en flying start på salgsstatistikkene.

De rykende ferske septembertallene viser nemlig at ASX er Norges nest mest solgte bil den siste måneden. Nykommeren er bare slått av Volkswagen Golf.

Kombinasjonen dieselmotor, firehjulstrekk og gunstig pris har gitt full fart ute hos landets Mitsubishi-forhandlere.

Minner om Outlander

- Ja, dette er kjempegøy! Og det er absolutt ikke bare noe blaff i en måned. Vi har nå passert 2000 kontrakter på ASX. Nå handler det bare om å få nok biler slik at vi slipper lange ventelister, sier en svært fornøyd Mitsubishi-direktør Bernt Jessen.

- Dette minner mye om da vi lanserte andre generasjon Outlander. Men ASX tegner faktisk til å bli en enda større suksess. Vi hadde virkelig tro på denne bilen - og nå ser vi at optimismen var begrunnet, sier Jessen.

Klikk her for å lese testen på ASX

Doblet salget

- Hvem er den typiske ASX-kunden?

- Det er en veldig variert gruppe. Ekstra gledelig for oss er det at vi henter kunder fra mange forskellige merker. Vi får alt fra VW Golf til BMW 3-serie i innbytte. Og de langt fleste velger toppmodellen Instyle + som er "full pakke" bil til en veldig hyggelig pris, sier Jessen som også kan glede seg over Outlander-suksess så langt i år. Storebroren til ASX har nemlig nesten doblet salget fra i fjor.

- Det er fortsatt noen måneder igjen, men i antall kontrakter ligger vi faktisk an til å gjøre vårt beste år siden 1986. Da solgte vi 10 600 biler. Og dette lover ikke minst godt med tanke på 2011, sier Bernt Jessen.

LES OGSÅ: Hva er best kjøp - ny eller brukt SUV?

Klarer topp 20?

Med 494 solgte gikk ASX inn foran storselgere som Volvo V70, Toyota Auris og Nissan Qashqai i september. Totalt har ASX solgt 737 eksemplarer til nå. Med fullt trøkk de tre siste månedene av året, har den gode muligheter til å komme inn på topp 20-lista for året under ett.

Volkswagen Golf troner for øvrig suverent øverst på statistikken og det er faktisk ikke mye om å gjøre at den selger dobbelt så mye som nummer to - akkurat nå er den plassen temmelig close race mellom Toyota Avensis, Volvo V70 og Nissan Qashqai.

LES OGSÅ: Denne turbo-SUV-en får du til 200 000,-.

Her er salgstallene for 2010 så langt - og for september:

tabell_september
tabell_september

Statistikk fra Opplysningsrådet For Veitrafikken (OFV)

Mitsubishi_ASX_høst
Mitsubishi_ASX_høst