Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Mistet sofa av hengeren - midt i politikontrollen

Den nybakte sofaeieren var ikke særlig heldig med timingen.

I går ettermiddag sto UP langs veien på riksvei 22 på Åkrene med kikkert. Det skriver Romerikes Blad.

Åtte personer ble tatt for å kjøre med mobilen i hånda. Én person fikk gebyr for å ikke ha brukt bilbelte. Men det mest oppsiktsvekkende var det en sofa som sto for.

– Det var et dårlig sted å miste en sofa av hengere, slår operasjonsleder Geir Eriksen i Romerike politidistrikt fast.

Sofa i veibanen

For mens UP-patruljen gjorde seg klar for kontroll sto plutselig trafikken. Kun to biler foran hadde den nybakte sofaeieren klart å miste nyervervelsen av hengeren.

– Det ble jo raskt trafikktrøbbel på stedet. Riksvei 22 er jo kjent for det. Han ble anmeldt for å ikke ha sikret lasten godt nok. En sofa flyr liksom ikke av hengeren uten videre, sier UP-betjent Jon Karlsen til rb.no.

Sjåføren på Fetveien var i 40-åra og var i følge Karlsen ikke særlig fornøyd med anmeldelsen som antakelig vil resultere i en bot.

– Voksende problem

Den erfarne UP-betjenten mener slurving med sikring av last utvikler seg til å bli et større og større problem. Han forteller at han flere ganger grøsser på ryggen av hva som kunne ha skjedd.

– Sånn som i dette tilfelle hadde mannen strammebånd, men han brukte dem ikke. De hadde visst ikke fungert skikkelig. Slik slurving kan få virkelig store konsekvenser, minner Karlsen om.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos rb.no - klikk her

LES OGSÅ: Dette var ikke helt plankekjøring, nei!