Dette bildet er tatt av politiet   noen minutter etter at bilen ble stoppet. Sikten var altså enda mindre da mannen la ut på tur. (Foto: Politiet)
Dette bildet er tatt av politiet noen minutter etter at bilen ble stoppet. Sikten var altså enda mindre da mannen la ut på tur. (Foto: Politiet)

Mistet førerkortet på stedet

– Nærmest en prestasjon at han klarte å kjøre bilen, sier politiet.

Å la være å skrape is av bilrutene er både uforsvarlig og straffbart. Politiet har de siste årene hatt økt fokus på dette – både i form av bøtelegging og førerkortbeslag.

Det fikk en bilfører i Støren erfare fredag. Han la nemlig ut på tur i en helt nediset bil – det gikk ikke så bra.

Del med Facebook-vennene dine

Innvendig is

Trønderbladet kan fortelle at politiet møtte den nedisede bilen utenfor Domussenteret. Sikten skal ha vært bortimot null.

– Det er nærmest en prestasjon at føreren klarte å kjøre bilen, sier førstebetjent Svein Erik Halvorsen ved Midtre Gauldal lensmannskontor til avisen.

Både frontrute, sideruter og bakvindu var dekket av is. Ikke utenpå – men inni. Dette er et kjent fenomen som særlig oppstår ved store temperaturskifter.

LES OGSÅ: Skrapte ikke frontruten – kjørte rett inn i politibil

Klekkelig bot

Bare en liten stripe nederst på frontruta var tint opp av varmeapparat, men ifølge politiet langt fra nok til at sjåføren hadde særlig sikt.

– Folk må se når de kjører, og en må sørge for å få skrapt av isen på innsida av rutene. Samfunnet ser alvorlig på denne type ting. En kan risikere å bli uten førerkort i tre måneder, og i tillegg får en bot, sier førstebetjent Halvorsen til Trønderbladet.

I dette tilfellet ble førerkortet beslaglagt på stedet. Nå må sjåføren belage seg for å være fotgjenger i inntil tre måneder og vil også få en klekkelig bot.

LES OGSÅ: Denne frontruten er helt genial