Mistet førerkortet på parkeringsplass

Kan politiet virkelig ta førerkortet hvis du tester ut bilen litt på en stille parkeringsplass?

Trafikkreglene gjelder også på en parkeringsplass. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Trafikkreglene gjelder også på en parkeringsplass. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Even spør:

Hei Benny en kompis av meg mista lappen i romjula fordi han drev og sladda litt på en parkeringsplass. Dette var uttafor et kjøpesenter etter at det var stengt og det var ingen folk eller biler der. Han ville bare teste firehjulstrekken på Audien sin og tenkte det var trygg plass å gjøre det her. Men så dukka politiet opp og beslagla førerkortet hans. Kan de virkelig gjøre det? Han var ikke til fare for noen andre og det var ikke villmannskjøring heller.

Benny svarer:

Hei Even. Det høres kjipt ut, men det er ikke første gangen jeg hører om sånne ting. Hvis politiet for eksempel vurderer det dithen at kjøringen var av uaktsom art, kan de beslaglegge førerkortet på stedet.

Dette blir jo nødvendigvis en subjektiv vurdering og det varierer nok en god del mellom hva den enkelte polititjenestemannen vurderer at er uaktsomt. Kjører du som en villmann, må du jo regne med at lappen kan ryke. Men det bør jo heller ikke bli sånn at du risikerer det samme bare du vil finne litt ut hvordan bilen fungerer når det er glatt.

Kompisen din bør kontakte politiet og spørre hva som nå skjer. Og hvis han føler seg urettferdig behandlet, bør han også kontakte en advokat som kan litt om jusen på dette området.

Nei, slik skal du IKKE parkere. Se den fantastiske videoen her

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Kjøpe nybil i år? Her får du oversikten