Mistet førerkortet på et halvt sekund

Det er ikke bare farten politiet bryr seg om.

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Nå ryker lappen for de som ikke holder avstand på E6, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

I går opplevde to bilister på E6 å bli førerkortløse av en helt annen årsak enn høy fart. Og alt skjedde på under et halvt sekund.

I 100 kilometersonen på E6 skal du kjøre fort for å miste førerkortet. Med en vanlig personbil uten tilhenger går grensen ved 141 kilometer i timen.

Men det hjalp ikke mossingen, som i går formiddag beveget seg sørover på E6 i Skjeberg. Han holdt riktignok «bare» 129 kilometer i timen, men må likevel belage seg på å bruke sykkel, joggesko eller kollektive transportmidler i flere måneder framover.

Kort avstand

Mannen fra Moss ble nemlig filmet av en UP-patrulje da han lå tett opp i annen bil på E6. Det heter seg at avstand til forankjørende skal være på rundt tre sekunder. Er avstanden kortere enn 0,5 sekunder ryker lappen. Og for mossingens del tok det faktisk bare 0,36 sekunder å miste det dyrebare førerkortet.

Det hører for øvrig med til historien at nevnte bilist i tillegg hadde en månedsgammel baby usikret i baksetet. Bare det kunne være grunnlag for å miste lappen.

Nytt beslag

Bare timer senere opplevde en annen bilfører å få førerkortet beslaglagt. Også det på E6 etter å ha hatt mindre en 0,5 sekunders avstand til forankjørende.

Politibetjent Stian Wold ved Sarpsborg-politiets trafikkavsnitt kan fortelle at de uniformerte har fokus nettopp på avstand til forankjørende.

– På E6 er det ikke lenger møtende trafikk. I stedet inntreffer mange ulykker fordi avstanden til kjøretøyet foran er for kort. Og siden det er høye hastigheter på en motorvei, sier det seg selv at dette med avstand er viktig.

Du kan lese mer om bil og trafikk på sa.no - klikk her