- Mistet førerkortet før jeg fikk det

Alex Rosèn lå lenge på 40 000 kroner i året i trafikkbøter. Men nå har han roet seg - sier han. Se Alex på Broom live i kveld.

- Jeg fikk en ganske spesiell start på karrieren som sjåfør. Du kan vel si det sånn at jeg mista lappen før jeg fikk den. Hæ hæ hæ, ler Alex Rosèn.

Han er kveldens kjendisutfordrer i Broom Racing. Og Alex går 200 prosent inn for oppgaven:

- Jeg liker å kjøre fort! Jeg mener det er sjåføren som dreper - ikke farten. De siste årene her jeg blitt en mer ansvarlig sjåfør, bilen jeg kjører nå er nemlig mer fornuftig enn sporty sier familiefaren.

Måtte ha familiebil

En BMW 1800 1969 modell var den første bilen til Alex. Siden den gang har han kjørt blant annet Mercedes, Toyota, mer BMW, Mazda og nå Honda.

- Da jeg fikk barn måtte jeg skaffe meg en familiebil. Valget falt på en Honda CR-V. Det er en trygg og god bil som ikke går så fort som mange av de andre bilene jeg har hatt. Det er bra når en har barn, konkluderer den nybakte Norske Talenter-dommeren.

CR-V er en av Norges mest populære bruktbiler. Les mer om den her:

Men det er ingen selvfølge at Alex har lappen. Dagen før han skulle kjøre opp hos Biltilsynet i 1986 ble han stoppet. Uten førerkort og trolig med for mye i promille.

Bøter for 40 000 i året

– De glemte å ta blodprøve av meg før jeg var edru, derfor fikk jeg bare et halvt års utsettelse på å ta lappen.Det kaller jeg flaks, fortsetter Alex før en ny latterkule griper han.

- Siden den gang har jeg blitt stoppet mange ganger. Men bare for å kjøre for fort. Jeg tror jeg fikk bøter for omtrent 40 000 i året i mange år forteller rockeren.

– Nå blir det mye prikker. Jeg har hatt konstant sju prikker i mange år. Heldigvis blir prikkene slettet etter noen år. Så det er lenge siden jeg har mistet lappen sier han.

Sjekk hvor mange som har prikker - oversikten der du bor:

Nytt program

Nå skal Alex være med og lete etter nye talenter land og strand rundt med Norske Talenter på TV 2.

– Jeg håper det melder seg noen med et skikkelig motorsport-talent sier han.

- Tidlig på 90-tallet gjorde jeg et opptak til U på NRK med Tommy Rustad. Vi kjørte lenge rundt og rundt. Da vi endelig var ferdige, kan jeg huske at jeg syns det gikk treigt sier Alex.

Skulle ikke bremset

I Broom Racing er det samme Rustad som lærer bort kjøretriks til Rosèn - før han får prøve seg på Rudskogen med Broom-bilen. Det går som nevnt ikke så veldig bra:

– Jeg kjørte bilen som om det skulle vært en Formel 1-bil, det tapte jeg på. Jeg skulle ikke bremset før svingene. Jeg tapte nok mye tid på det, avslutter Alex.

Du kan også prøve deg på Rudskoen. Sjekk Broom-spillet her:

Alex Rosén (Foto: Minstemann)
Alex Rosén (Foto: Minstemann)

Alex Rosén (Foto: Minstemann)
Alex Rosén (Foto: Minstemann)
Alex Rosén (Foto: Minstemann)
Alex Rosén (Foto: Minstemann)
Alex Rosén (Foto: Minstemann)
Alex Rosén (Foto: Minstemann)
Alex Rosén (Foto: Minstemann)
Alex Rosén (Foto: Minstemann)