MINI Scooter E 4
MINI Scooter E 4

Mini Scooter E: Denne blir kulest i gata

...og den er elektrisk!

Den blir sikkert veldig fin å kjøre, men personlig har jeg ikke helt skjønt meningen med Mini Countryman. Den er jo litt i overkant stor til å hete Mini - er den ikke?

Men Mini har et problem i det at det er vanskelig å utvide merkevaren i en bestemt retning fordi grunnproduktet er så satt i stein. Mini Cooper er Mini, som Porsche 911 er Porsche.

Les mer om Mini i Broom sin store ny- og bruktbilguide!

Preppy ungdom

Men hva med å se litt større på Mini, hva med å se på kulturen og tidsånden den assosieres med - hva med å tenke bredere?

Det er akkurat det Mini selv har gjort. Den originale Minien var et av fenomenene fra 1960-tallet, et annet var Vespa Scooteren. Ikke bare det men Vespa-scootere kjørt av mods. Det vil si litt preppy, dresskledde, snobbete ungdom som dresset opp scooterne sine med speil og lys så de så ut som en Thailandsk juggelbuss.

Bedre enn Vespa

Så da Mini nå har laget en Scooter har de tatt Mini-detaljer som frontlys, blinklys, speedometer og kromdetaljer og fått den lille mopeden sin til å se ferdig stylet ut. Det betyr at de har tatt et større eierskap til 1960-tallets scooter- og modskultur enn det Vespa selv har klart - og det før denne nyvinningen har kommet i produksjon.

Broom spår suksess

Det som heller konseptet enda mer i favør Mini er at scooteren er elektrisk drevet. En elektrisk scooter er vel noe av det mest politisk korrekte du kan eie, og da den i tillegg er kul - ja da bør det bli suksess!

Av artige fakta kan vi nevne at den smarttelefonen din fungerer som tenningsnøkkel og instrumentpanel (kanskje litt dumt hvis du skal låne den bort?) Smarttelefonen kan selvfølgelig brukes som en navi og som musikkavspiller.

I navigasjonssystemet kan du se hvor andre Mini Scooter E-eiere befinner seg. Så kule folk må være for å kjøpe en slik så sier det seg jo selv at du vil møte dem? Eller?!

Noe helt annet? Se Petter Solberg sette verdensrekord!

Har du noen meninger om denne scooteren? Skriv i kommentarfeltet under!