Mini Countryman - denne har vi lyst på!

GI DIN STEMME: Countryman er Minis første SUV.

Countryman i landlige omgivelser (Foto: Marius Christensen)
Countryman i landlige omgivelser (Foto: Marius Christensen)

2010 nærmer seg slutten - og nå er det tid for å se litt tilbake på hva dette året har gitt oss av nye biler.

Derfor inviterer vi alle lesere på broom.no til å bli med og kåre den bilen vi i fellesskap synes fortjener tittelen Årets bil 2010.

Nå har du sjansen til å stemme på din favoritt - og samtidig få med deg en liten oppsummering av bilåret 2010

Dagens kandidat: Mini Countryman

"Nye" MIni har blitt en kjempesuksess - og viser hvor bra retrodesign på bil kan gjøres når man tar jobben på alvor.

Mini-eier BMW har truffet spikeren på hodet og nøyer seg ikke med bare én modell. Fra før har vi "vanlig" Mini, Mini cabriolet og stasjonsvogna Clubman. I år kom også SUV-en Countryman som har fått meget god mottagelse.

Det er ikke bare vi som kjenner et sterkt "må ha"-begjær etter å ha kjørt denne bilen. Countryman appellerer til alle som har sans for Mini-designet - og som i tillegg ønsker seg både mer plass og gjerne firehjulstrekk.

Lagt merke til

Der Clubman dessverre er en ganske halvhjertet stasjonsvogn med kronglete dørløsning bak og lite plass, er Countryman en langt mer praktisk bil. De som egentlig bare trenger en liten stasjonsvogn kjøper den med forhjulstrekk. De som ønsker seg en liten SUV velger firehjulstrekk-versjonen.

Vi testet den før snøen kom - og opplevde at bilen virkelig ble lagt merke til:

Det koster...

"...Og med søle- og gjørmesprut langt oppover sidene trekker den mye oppmerksomhet. Jøss - hvor har du kjørt? Har den virkelig firehjulstrekk? Har du vært med i krigen? Hva koster den? Er det ny Land Rover?

Spørsmålene haglet. Folk tok opp mobilkamera og tok bilder av den med søla på...

Testbilen vår var All4-versjonen i Cooper S-versjon. Det betyr 1,6-liters bensinmotor på ikke mindre enn 184 hester. Da blir Minien en ekte kjøremaskin, men det koster. Startpris på 399 200 kroner - testbilen kom på solide 517 910,-. Det kunne vi da heller ikke komme unna i konklusjonen:

Følge hjertet

Smaker det - så koster det. Det gjelder både biler og andre ting. Det er ikke til å komme i fra at jeg absolutt kjente "ha-begjæret" vokse litt i brystet med denne velutstyrte, spreke og morsomme bilen. Inntil jeg tittet på prislappen...

Men for all del - har du flust med penger og trenger en morsom, kul og litt praktisk nummer to bil - så skal jeg være den første til å anbefale kjøp! Valget betinger nok at du følger hjertet framfor hjernen. Men hvorfor ikke?

¨

Klikk her for å lese mer om bilen:

Nå kan du gi din stemme til bilen du fortjener å bli Årets bil 2010. Under finner du finalistene:

Norges beste bruktbilguide - klikk her: