Mini Clubman: Stasjonsvogn – men duger den som familiebil?

Dette er en av de mest særpregede bilene på markedet.

Mini Clubman, kan være et godt, annerledes   og ikke minst morsomt  altrenativ om du ikke har behov for stor familiebil.
Mini Clubman, kan være et godt, annerledes og ikke minst morsomt altrenativ om du ikke har behov for stor familiebil.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei vi er ute etter en liten stasjonsvogn, trenger plass til barnevogn, men vil ikke ha stor og uhåndterlig bil, vi bor nemlig i byen. Har sett på biler som Skoda Fabia, Peugeot 208 SW og Kia C' eed, men sist uke fikk vi prøvekjøre Mini Clubman og kjenner at det frister mye mer.

Selger mener at den har minst like god plass som de andre konkurrentene og at den vil passe midt i blinken for oss. Hvilke erfaringer har du med modellen? Vi må som sagt ha med oss barnevogn og minsten skal sitte bak i barnesete. Bilen er en 2009-modell. Tror du den duger som familiebil i det daglige?

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Land Rover Freelander: Det er faktisk mulig å elske denne bilen

Benny svarer:

Hei på dere! Her kjenner jeg at jeg egentlig har to svar. Skal jeg følge hjertet, vil jeg si JA! For dette er et veldig kult alternativ til andre biler i klassen. Jeg liker utseendet og det særpregede interiøret. Og selv om den ikke er riktig så morsom å kjøre som "vanlig" Mini (størrelsen har jo litt å si her), er dette absolutt en bil som får deg til å smile når du sitter bak rattet.

Designet er noe helt for seg selv. Det gjelder både utvendig og innvendig. Lekent, morsomt og med masse kule retro designelementer.

I en litt frisk farge og med noe av alt det morsomme tilbehøret som er å få til denne – så er det definitivt en bil som lokker smilet fram.

Et rungende ja, men ...

Slik sett taler alt for et rungende ja ...

Spesiell løsning med bakdør bare på høyre side.
Spesiell løsning med bakdør bare på høyre side.

Men så har jeg et fornuftssvar også. Det er ikke like optimistisk. Det er dessverre slik at jeg sliter med å anbefale denne bilen som en praktisk familiebil. Til hverdagsbruk er den nemlig temmelig upraktisk.

Særlig tror jeg dere vil bli utrolig lei av å buksere minsten inn og ut av den bittelille bakdøra (og det er bare en, på høyre side). Her er atkomsten både trang og kronglete. Bagasjerommet er også fint lite. Med barnevogn inne, er det nok ikke plass til særlig mye mer. Høyt støynivå trekker også ned, det kan være litt slitsomt på langkjøring.

Prøv den skikkelig

Jeg vil i alle fall anbefale at dere låner med dere bilen hjem og får testet den skikkelig i vanlig bruk.

Så får dere til slutt vurdere om de positive og morsomme egenskapene veier opp for de negative. Det blir nok mitt råd her.

Mini har som dere kanskje vet også kommet med en liten SUV/crossover som heter Countryman. Den har fire (fem) dører og er langt mer anvendelig i daglig bruk.

Hvis dere har mulighet til å strekke dere litt økonomisk, så er nok den et mye mer familievennlig Mini-alternativ. Kanskje det er bilen dere burde gå for?

mini-Clubman-forfra
mini-Clubman-forfra

Lykke til med valget!

Les mer om Clubman – klikk her:

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Er dette verdens minste familiebil?


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: