Onsdag ettermiddag sto omtrentlig 20 biler av typen Lamborghini, Range Rover, Audi med flere parkert på torget i Svolvær. Bilene er registrert i Nederland og Belgia. Det er uvisst om bilene er de samme som ble stoppet av politiet. Foto: Kristian Rothli, lofotposten.no/Amedia.
Onsdag ettermiddag sto omtrentlig 20 biler av typen Lamborghini, Range Rover, Audi med flere parkert på torget i Svolvær. Bilene er registrert i Nederland og Belgia. Det er uvisst om bilene er de samme som ble stoppet av politiet. Foto: Kristian Rothli, lofotposten.no/Amedia.

Millionbil-rally i Norge – telefonene haglet inn til politiet

– Et under at det ikke har gått galt.

Politiet melder onsdag ettermiddag at de har stanset tre biler i Svolvær som deltar i et organisert billøp.

Bilene skal være svært dyre modeller av typen Audi, Mercedes, Porsche og Range Rover.

– Vi har ikke full oversikt over hvor mange dem er, men vi anslår at det er snakk om ti biler, sier operasjonsleder Rolf Jensen til Lofotposten.

De tre kontrollerte bilene er fra Belgia og Nederland. Politiet har fått opplyst at de har kjørt fra Tromsø før de skal overnatte i Svolvær.

Arctictour 2017

– Vi har fått kjøreruten deres. I morgen skal de kjøre til Moskenes før dem tar ferga til Bodø. Deretter skal dem videre til Sverige, opplyser Jensen.

Ifølge politiet tilhører følget et hollandsk superbilrally under navnet Cars and Business. Turen de nå har lagt ut på heter Arctictour 2017.

Hva har gjort politiet oppmerksomme på førerne?

– Vi har mottatt mellom 20 og 25 telefoner fra trafikanter som har møtt dem mellom Bjerkvik og Svolvær. De fleste melder om svært uaktsom kjøring i form av forbikjøringer i svinger og i tunneler. Det er også meldt om svært høy fart i 50-soner.

Bøtelagt sør for Tromsø

Har førerne mottatt noen reaksjoner?

– Ettersom vi har lite kjøtt på beinet har vi gitt muntlige advarsler, samt registrert personalia og registreringsnummer. Det er ikke mer vi kan gjøre på nåværende tidspunkt, forklarer operasjonslederen.

Jensen opplyser at politiet holder øynene åpne etter flere råkjørere i løpet av kvelden.

– Vi er sjeleglad det ikke har skjedd noen ulykker. Med alle telefonene vi har mottatt er det et under at det ikke har gått galt. Heldigvis er det brukbart føre på veiene. To av førerne ble bøtelagt sør for Tromsø tidligere i formiddag. Det har vært mye stygg kjøring, sier Jensen.

Ikke tillatelse

Onsdag klokken 18 sto et 20-talls kjøretøy parkert på torget i Svolvær. Bilene er registrert i Nederland og Belgia.

Leder for teknisk drift i Vågan kommune, Svein Christiansen, opplyser til Lofotposten at følget ikke har fått tillatelse av kommunen til å bruke torget som parkeringsplass.

- Verken Vågan Eiendom, servicetorget eller vi på teknisk har gitt dem brukstillatelse. Vi har aldri hatt en situasjon som dette før, sier han.

Du kan lese mer om bil og trafikk på lp.no – her:

Anders nærmet seg 40 – da måtte han bare ha denne!

Ferrari FF på vintertest: Se mer i videoen under