Linjene er rene og ganske aggressive på MGs SUV konsept. Om noen dager får vi se den i virkeligheten   når bilutstillingen i Beijing åpner dørene.
Linjene er rene og ganske aggressive på MGs SUV konsept. Om noen dager får vi se den i virkeligheten når bilutstillingen i Beijing åpner dørene.

MG CS: Gjør comeback med ny SUV

Jobber seg tilbake etter konkursen - denne vises snart.

Navnet har ikon-status, men tilværelsen har mildt sagt ikke alltid vært like rosenrød for MG.

De ble med i dragsuget da Rover gikk over ende i konkurs for noen år siden – og etter mye fram og tilbake endte merkevaren MG til slutt i Kina.

Del med Facebook-vennene dine


Tilbake i England

Nå eies de av Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) – men har også etablert seg i England igjen. MG Motor UK har hovedkvarter i Birmingham og setter nå sammen biler i den gamle Rover-fabrikken i Longbridge.

Herfra kommer mellomklassebilen MG6 som også selges på det britiske markedet.


LES OGSÅ: Derfor gikk Rover konkurs


Tradisjoner og merkevare

Men det skal ikke stoppe der. SAIC har store ambisjoner for merket og har en rekke ganger signalisert at de ønsker å ta vare på både tradisjoner og merkevare – og bygge MG opp til en suksess også i Europa.

Slik sett kan dette bli en spydspiss for Kina-biler i vår del av verden – hvis de lykkes.

Lyst på sjelden bruktbil? Ta en titt på denne!

Kompakt SUV

20. april går dørene opp for den store bilutstillingen i Beijing og der skal MG for første gang vise denne bilen: CS Crossover Concept.

Her går de inn i den stadig voksende klassen av kompakte SUV-er. Størrelsesmessig skal denne være omtrent som Nissan Qashqai.

Klassiske elementer

Designet er gjort av MGs engelske designsjef Anthony Williams-Kenny, med utgangspunkt i å ta med seg klassiske MG-elementer inn i denne bilklassen.

Det ser absolutt moderne ut, med rene og skarpe linjer. Under skallet skal det være mye teknikk fra kompaktbilen MG5, i motorrommet finner vi etter alt å dømme en kinesisk-produsert 1,5-liters diesel på rundt 140 hestekrefter.

LES OGSÅ: Denne MG-en er morsom – men er det smart kjøp?


Trenger en suksess

Hvor langt CS Crossover Concept eventuelt er fra å kunne gå i produksjon er foreløpig uvisst.

MG6 har fått brukbare kritikker, men salget i Storbritannia endte på under 1000 eksemplarer i fjor. Dermed er det helt klart at SAIC virkelig trenger en suksessmodell som kan snu utviklingen og sørge for et skikkelig comeback for MG.

LES OGSÅ: Dette er faktisk en av verdens mest solgte biler

MG-logoen troner i stor utgave foran på CS  - kanskje er dette modellen som kan gi MG et skikkelig comeback.
MG-logoen troner i stor utgave foran på CS - kanskje er dette modellen som kan gi MG et skikkelig comeback.

LES OGSÅ: En Mercedes – bare for Kina.