Mercedes SLS AMG Electric Drive: Denne superbilen er perfekt for Norge

Se hva som gjør kraftpakken med Formel 1-teknologi ideell.

Måkevingedører er spektakulært   og elmotorer med totalt 1000 nm er ikke så verst det heller. Mercedes Benz viser hva som er mulig å få til med en elbil med SLS AMG Coupe Electric Drive ...
Måkevingedører er spektakulært og elmotorer med totalt 1000 nm er ikke så verst det heller. Mercedes Benz viser hva som er mulig å få til med en elbil med SLS AMG Coupe Electric Drive ...

Mercedes-Benz har allerede laget et par av verdens morsomste bilmodeller med utgangspunkt i superbilen SLS. Men de gir seg ikke av den grunn – og nå kommer en verdenssensasjon. SLS AMG med elektriske motorer. Ja, det er flertall. Her får nemlig hvert hjul sin egen motor.

Og med det er grunnlaget for påstanden i tittelen lagt: Den er gunstig i forhold til norske avgifter fordi den er en elbil – og den kan brukes i større deler av året også i norsk klima, fordi den har firehjulstrekk.

LES OGSÅ: Test: Mercedes SLS AMG

Alt er relativt

Nå skal det sies at dette er en bil som neppe er perfekt å kjøre på is og snø – firehjulstrekken til tross. Men den er i alle fall bedre enn SLS AMG som går på bensin, med 571 hk og bakhjulstrekk.

Så med litt godvilje kan en like gjerne slenge på merklappen Norges(super)bilen SLS AMG Coupe Electric Drive.

SLS forfra
SLS forfra

LES OGSÅ: Mercedes SLS Silver Wing: Når du synes en SLS AMG blir litt "vanlig"

Dyreste i Tyskland

Det skal også sies at tyskerne hevder at dette skal bli den dyreste serieproduserte Mercedesen i Tyskland – med en pris på drøyt 3 millioner kroner.

Så du kan dessverre ikke forvente at den blir superbillig i Norge likevel – uansett avgifter.

Men kollektivfeltet kan du bruke med god samvittighet! Selv om du nok må påregne å bli stoppet av politiet som neppe tror at det du ratter er en miljøvennlig elbil...

LES OGSÅ: Mercedes Brabus 800 Coupe: Denne har fartssperre på 350 km/t

Formel 1-teknologi

SLS tegning
SLS tegning

Men la oss gå tilbake til selve bilen. Vi har allerede nevnt at hvert hjul får sin egen motor – totalt utvikler de 552 kW og 1.000 nm. Og det fine med elmotorer er at dreiemomentet er der umiddelbart.

Da er det ikke rart at 0–100 km/t er gjort på 3,9 sekunder.

Batteriet i bilen er utviklet i et samarbeid mellom AMG og britiske Formel 1-eksperter.

SLS rett fra siden
SLS rett fra siden

LES OGSÅ: Disse bokstavene står for mye moro

IKKE lydløs

Synes du det virker litt kjipt å trille rundt uten en lyd, når du egentlig gjerne skulle hatt et brølende AMG V8-er under panseret? Fortvil ikke – for denne bilen byr på masse lyd. Riktignok ikke fra de lydløse elmotorene, men fra 11 høyttalere i et surroundanlegg.

Her gjør altså Mercedes som BMW har gjort med M5-en – de lager kunstig motorlyd. Vi er jo litt skeptiske til konseptet – men skal være villige til å ha et åpent sinn inntil vi faktisk har hørt det.

SLS interiør
SLS interiør

LES OGSÅ: Se hva som skjedde da vi testet drømmebilene

Rekkevidden

Rekkevidden da, lurer du sikkert på nå, siden du ganske sikkert har bestemt deg allerede for at denne skal havne i oppkjørselen din når den er leveringsklar. Er det en godt egnet "pendle- og kjøre ungene til barnehagen"-bil på vinterstid?

Tja, 24 mil er offisielle tall. Det er ikke ille. Men igjen – ta det med en klype salt. Mye spiller inn – og testene som tilsier dette tallet ble neppe gjort på norske veier.

SLS åpne dører
SLS åpne dører

Se flere bilder av den helrå elbilen her:

LES OGSÅ: Brabus SLS AMG: Er dette verdens råeste roadster?