Etter fire år og bare 31.000 kilometer er det halv pris på denne super Mercedesen. Og selger er tydelig svært motivert for å bli kvitt den. (Foto: Faksimile fra finn.no.)
Etter fire år og bare 31.000 kilometer er det halv pris på denne super Mercedesen. Og selger er tydelig svært motivert for å bli kvitt den. (Foto: Faksimile fra finn.no.)

Mercedes SL 63 AMG: Har tapt seg 1,4 millioner – på fire år

Hver eneste mil med Mercedesen har kostet 450 kroner!

Med 31.000 kilometer på telleren er ikke denne super-Mercedesen så veldig mye mer enn innkjørt.

Ikke kan den ha rukket å ha særlig mange servicer heller – og det er lenge til det skal være nødvendig å skifte slitedeler.

Likevel: Siden 2009-modellen ble registrert første gang, har den tapt seg 1,4 millioner kroner!

Nesten 20.000 i måneden

Da kan vi trygt slå fast at tidligere eier(e) har hatt et usedvanlig kostbart bilhold. Dette tilsvarer nemlig et verditap på 350.000 kroner i året – nesten 20.000 kroner hver måned.

Eller vi kan bryte det ned på antall mil. Da kommer vi til at hver eneste mil bilen har rullet, har kostet 450 kroner. Da har det vært dyrt å ta en snartur til kiosken for å kjøpe is ...

SL: Nei – det var ikke plass til to slike på et lite sted

Mye moro

Vi kan altså igjen slå fast at det er dyrt å eie en spesiell og kostbar bil. Men så er det da heller ikke mange biler som gir deg like mye moro som en Mercedes SL 63 AMG.

Dette eksemplaret står nå til salgs i Sem i Vestfold. Prisforlangende er 1.397.903. Det er nesten nøyaktig halv pris i forhold til det første eier bladde opp hos Bertel O. Steen Autostern i Oslo, tilbake i 2009.

Klikk her for å se annonsen

525 hestekrefter

Hvis du ikke kjenner biltypen, skal du få en kjapp presentasjon her: Dette er en to-seters ståltak-cabriolet av den virkelig røslige sorten. I AMG-versjon har den et 6,3-liters V8-kraftverk under panseret.

Den byr på 525 hestekrefter som sendes ned via bakhjulene. VI snakker seriøst heftig kjøremaskin – samtidig som du kan cruise pent og pyntelig rundt med taket nede på fine sommerdager. 0–100 km/t går for øvrig på 4,6 sekunder.

LES OGSÅ: AMG står også bak heftig stasjonsvogn

Klargjort for takstativ

Utstyrslista er lengre enn lang og har nok alene kostet flere hundre tusen kroner. Her mangler det ingen ting – bilen er til og med klargjort for takstativ.

Kanskje kjekt å ha hvis du skal bruke den som hyttebil på vinteren – eller kanskje snarere suse ned til Rivieraen med litt ekstra bagasje på taket.

"NÅ SKAL BILEN UT"

Uansett hvor mye du "sparer" i forhold til nybil: Så kostbare bruktbiler er likevel ikke enkle å selge, og her har man tydeligvis forsøkt seg med en høyere pris i utgangspunktet. I annonsen kan vi nemlig lese av dette er "NY PRIS!!!".

Når selger i tillegg legger til at "NÅ SKAL BILEN UT!!!!!" (ja, med store bokstaver og mange utropstegn etter), kan det absolutt tyde på at motivasjonen for å få til et salg er høy. Og da går det kanskje an å forhandle seg fram til en litt lavere pris – og dermed enda høyere verditap på Mercedesen.


LES OGSÅ: AMG – disse bokstavene står for mye moro!Nypris i Norge var på 2,8 millioner kroner. Bare 31.000 kilometer senere, er super-Mercedesen nede i halv pris.
Nypris i Norge var på 2,8 millioner kroner. Bare 31.000 kilometer senere, er super-Mercedesen nede i halv pris.LES OGSÅ: På denne Mercedesen har bankdirektøren tatt verditapet