Det ser ut som et bilspill, men slik presenterer Mercedes selv sine nye og avanserte sikkerhetssystemer for verdenspressen.   Utrolig realistisk   og utrolig kult, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.
Det ser ut som et bilspill, men slik presenterer Mercedes selv sine nye og avanserte sikkerhetssystemer for verdenspressen. Utrolig realistisk og utrolig kult, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

Mercedes S-klasse: Nei – dette er ikke et bilspill

Broom er i Canada og tester det som skal være verdens beste bil.

De siste dagene har vi telt ned til lanseringen av sjette generasjon Mercedes S-klasse her på broom.no.

Vi har tatt for oss generasjon for generasjon av flaggskipet til Mercedes. En bilmodell som har en helt unik standing i bilverdenen.Eksklusivt arrangement

Nå er Brooms bilekspert Benny Christensen i Canada, dit Mercedes har lagt verdenslanseringen av nye S-klasse.

Bare et lite antall journalister er invitert. Dette er et eksklusivt arrangement – som seg hør og bør for en så eksklusiv bilmodell. Nå er det på tide å finne ut hvordan det går der borte på andre siden av Atlanterhavet.

LES OGSÅ: Dette er Norges 20 mest solgte biler

Ring, ring ...

Stor begivenhet

– Hei Knut! Nå snakker du med ett stykk døgnvill, men veldig fornøyd biljournalist. Det er virkelig en opplevelse å være med på et arrangement som dette. Helt ny S-klasse er en stor og viktig begivenhet for Mercedes, og det bærer sannelig dette arrangementet preg av.

– Så turen har gått bra så langt?

– Så absolutt! Jeg har vel aldri hatt en mer behagelig flytur, tror jeg. Men overgangen til å sitte i baksetet på nye S-klasse var heller ikke verst. Hvis jeg måtte velge, hadde jeg helt klart tatt den hjemover i stedet for å fly. Men det blir vel kanskje litt vanskelig å få ordnet rent praktisk, er jeg redd.

Brooms bilekspert Benny Christensen er på plass i Canada - og lanseringen av nye Mercedes S-klasse.
Brooms bilekspert Benny Christensen er på plass i Canada - og lanseringen av nye Mercedes S-klasse.

LES OGSÅ: Her får du baksete – uten å betale for det

Gjennomført luksus

– Hva er førsteinntrykket ditt av bilen?

– Akkurat det er litt tidlig å si så mye om. Du skjønner, jeg har ikke fått kjøre den ennå. Den første dagen har gått med til presentasjoner og å "bli kjent" med bilen. Blant annet har vi blitt kjørt rundt i baksetet, med privatsjåfør bak rattet. Mercedes mener det er viktig å få med seg den opplevelsen også, og gjerne for meg. Jeg kan i alle fall bekrefte at det er et fantastisk baksete å sitte i.

– Interiøret i S-klasse er gjennomført luksus, i alt fra materialvalg til design. Og så er det utrolig stille inne i bilen. Storfolket som sitter baki her skal ikke måtte slite med dekkstøy eller sjenerende brooming fra motoren, det er i alle fall helt sikkert.

LES OGSÅ: Dette er glemt luksusbil til småpenger

Verdens dyreste bilspill

– Men en ting er nå baksetet. Dagens morsomste opplevelse var helt klart kjøresimulatoren der vi fikk demonstrert sikkerhetssystemene. Da jeg fikk høre at vi skulle i en simulator, tenkte jeg at det kanskje ville være litt nedtur, hvor bra kan det bli, liksom ...

– Men der tok jeg grundig feil! Mercedes har nemlig laget det som vel må være verdens dyreste bilspill, ja det var akkurat som å sitte midt INNE i et bilspill. I en ordentlig bil, med 180-graders skjerm. Det var utrolig realistisk, så realistisk at jeg faktisk ble bilsyk da jeg satt i baksetet, forteller Benny.


Testkjøring i baksetet hører med når Mercedes presenterer helt ny S-klasse. Broom-Benny trives der også, han!
Testkjøring i baksetet hører med når Mercedes presenterer helt ny S-klasse. Broom-Benny trives der også, han!


Topp 5: Kule bilspill

Bilen styrer selv

– Effektivt var det også. Vi fikk demonstrert og prøvd oss på en rekke av de nye sikkerhetssystemene denne bilen byr på. Den har blant annet et såkalt night vision-system, som oppdager dyr og mennesker i mørket og skiller mellom dem. Tre infrarøde sensorer gjør den jobben.

– Den har også et avansert filskift-system som faktisk også styrer bilen selv. Kameraer 360 grader rundt bilen holder øyne på veimerkingen og sørger for at du holder deg der du skal. I kombinasjon med radarstyrt cruise control, kan du faktisk slippe både rattet og gassen – bilen styrer selv og holder avstanden til bilen foran. Da er det ikke lenge igjen til bilen som faktisk kjører seg selv.


– Verdens beste bil

– I tillegg til sikkerhetssystemene og alt det elektroniske, er dette faktisk også verdens første bil uten en eneste lyspære, her er alt LED.

– Så langt sitter jeg med inntrykk av at Mercedes har dratt til med alt de kan – på alle områder – med denne bilen. Det sier jo ikke så rent lite. Men så er de faktisk også så tøffe at de påstår at dette er verdens beste bil!

... eller er dette kanskje verdens beste bil?


445 hestekrefter

– Såpass ja – og det skal du snart få finne ut om stemmer?

– Jepp! Når det blir min tur til å sitte bak rattet, har jeg reservert en S55. Med V8 bensin og 445 hestekrefter. Den gjør 0–100 km/t på 4,8 sekunder, nesten absurd fort for en diger luksusbil.

– Det gleder jeg meg virkelig til – og da skal dere også få full rapport på hvor bra bilen egentlig er, avslutter Benny.

Vi kommer tilbake med mer om nye S-klasse om ikke lenge!

Ser dette bra ut? Bare vent til du ser utsiden!

Nye tider møter gamle når Mercedes inviterer til verdenslansering av S-klasse. Dette har forlengst blitt et ikon innen bilverdenen - nå er det klart for sjette generasjon.
Nye tider møter gamle når Mercedes inviterer til verdenslansering av S-klasse. Dette har forlengst blitt et ikon innen bilverdenen - nå er det klart for sjette generasjon.

LES OGSÅ: De er små – og ikke minst kjappe!