Mercedes S-klasse: Denne har tapt seg en million kroner

Nå kan du plukke opp luksusbilen på skikkelig billigsalg.

Ny var den uoppnåelig for de aller fleste av oss. Men nå begynner denne generasjonen Mercedes S klasse å bli langt mer tilgjengelig. Faksimile fra www.finn.no.
Ny var den uoppnåelig for de aller fleste av oss. Men nå begynner denne generasjonen Mercedes S klasse å bli langt mer tilgjengelig. Faksimile fra www.finn.no.

Da den var ny var dette en bil for rikeste av oss. S-klasse er flaggskipet til Mercedes og kjøpte du den i lang-versjon, kunne du virkelig strekke på beina i baksetet.

Men så er det også slik at store og dyre sedaner er blant bilene som virkelig får juling på bruktmarkedet. Verditapet kan være voldsomt - det slipper heller ikke S-klasse unna.

Del med Facebook-vennene dine

Råsterk motor

Dette eksemplaret er et veldig godt eksempel. 2003-modellen er utstyrt med en råsterk 3,7-liters motor på 245 hestekrefter. Den har firehjulstrekk og en omfattende utstyrspakke. Og i tillegg er dette altså den lange utgaven.

Ny kostet den fra 1.141.300 kroner. Når første eier var ferdig med å krysse av for ekstrautstyr, tipper vi prisen hadde passert 1,3 millioner.

Klikk her for å se annonsen på bilen

Priser lavt

Noen år og 171.000 kilometer senere, blir den din for 291.424 kroner! Selger i Tvedestrand er kjent for å prisene bilene sine lavt og har til gjengjeld høyt omløp. Det er derfor grunn til å tro at den går relativt kjapt.

Her er det naturligvis skinnseter og navigasjon. Bilen har også kjøling i setene og keyless go. Xenon er et must på biler som dette og den har også webasto-varmer med timer.

Her får du diger, sterk og velutstyrt luksusbil - til under 300.000 kroner.  (Foto: Privat/finn.no)
Her får du diger, sterk og velutstyrt luksusbil - til under 300.000 kroner. (Foto: Privat/finn.no)

Les også: Nå er luksus-SUVene blitt oppnåelige for flere av oss

Mye kan gå i stykker

Her kjører du rett og slett på første klasse - til en pris som ligger under det naboen har betalt for sin Passat stasjonsvogn.

Det verste verditapet bør også være tatt nå, men naturligvis må du ta høyde for at dette fort kan bli en relativt kostbar bil å eie. Mye fancy utstyr betyr også at det er mye som kan gå i stykker. Kvaliteten er heller ikke "skuddsikker" -

Dette må du sjekke

Dette sier Brooms bruktbilguide om denne generasjonen S-klasse:

Sjekk det elektriske anlegget, og særlig setevarmere som kan være dyrt hvis du har ergonomiske seter. Sjekk også forsetene, som kan være slitt og sprukket i skinnet. Vannlekkasje fra takluka og bakruta forekommer. Sjekk også endeledd og bærekuler i forstilling og bremser på alle fire hjul.

Les også: Tre for deg som nekter å gi opp drømmen om Amerika...

Lyst på litt mer fakta om bilen? Dette er de enkle detaljene fra Brooms bruktbilguide:

tabell-S-klasse
tabell-S-klasse

Lyst på alle detaljene? Da klikker du her:

Vil du se flere bilder av denne generasjonen S-klasse?

Da kan du klikke i galleriet under:

Les også: Kjøpers marked - her er flere glemte, billige luksusbiler!