Hyundai Grandeur 002 (Foto: Scoopy)
Hyundai Grandeur 002 (Foto: Scoopy)

Mercedes og Audi - se opp!

Denne bilen mener alvor i statuskrigen.

Hyundai er til de grader på offensiven om dagen og i intervjuer høres topplederne ut som ambisjonen er verdensherredømme innen noen få år.

Slik går det vel neppe, men det er definitivt slutt på den tiden da konkurrentene trakk litt på smilebåndet over koreanerne.

Nå har de etablert seg som en av verdens fem største bilprodusenter og blir stadig sterkere innenfor de ulike bilsegmentene.

LES OGSÅ: iX35 ypper seg mot bestselger-SUV-en

Sporty design

Hyundai-Grandeur-003 (Foto: Scoopy)
Hyundai-Grandeur-003 (Foto: Scoopy)

Under all kamuflasjen på denne bilen, skjuler det seg en stor sedan som for alvor skal ta opp konkurransen mot særlig Mercedes og Audi. Neste generasjon Hyundai Grandeur skal bli en av de største bilene i klassen. Og Hyundai skal lesse på med luksus og komfortløsninger til en pris betydelig under de tyske statusmerkene.

Der trenden hos mange nå går mot å lage mindre og mer kompakte biler, velger Hyundai motsatt strategi. Dette blir en diger bil. Og mye takket være lengden, kan også designerne tillate seg løsninger som i utgangspunktet går ut over den innvendige plassen. Blant annet en coupélignende taklinje som er med på å gi et sporty preg.

LES OGSÅ: Er dette Norges lekreste?

Kommer neste år

Fronten ser atskillig høyere ut på bildene enn de blir i virkeligheten. Ut fra dette kan vi også tyde at Hyundai kommer til å trekke frontlyktene langt tilbake i fronten, ikke ulikt det Peugeot har drevet med i mange år.

Nettopp mangelen på design-særpreg har lenge vært en av Hyundais svakheter. Og i denne klassen er design svært viktig. Det blir derfor spennende å se hvordan bilen egentlig ser ut.

Det får vi vite nærmere lansering som skal skje sent i 2011. Da kommer den med to bensin-V6-ere, på 3,3 og 3,8 liter. Skal bilen kunne konkurrere for fullt i Europa, bør Hyundai også kunne tilby den med diesel så kjapt som mulig. Hybridløsning skal også være på gang fra koreanerne.

SE UNDERSØKELSEN: De beste og verste statusbilene

Hyundai-Grandeur-005 (Foto: Scoopy)
Hyundai-Grandeur-005 (Foto: Scoopy)