Mercedes ML : Se den nye bestselger-Mercedesen

Den mest solgte Mercedesen blir ny - og mer sporty. Se bildene:

Mercedes B class 001 (Foto: Scoopy)
Mercedes B class 001 (Foto: Scoopy)

B-klasse har blitt den største salgssuksessen til Mercedes her i Norge og selger fortsatt godt, selv om den ikke akkurat er noen nybil lenger.

Nå nærmer det seg en arvtaker. Her er rykende ferske spionbilder tatt i Tyskland denne uka. De viser en sterkt kamuflert B-klasse som nærmer seg innspurten i testprogrammet.

Spare-Merca: Les testen av dagens B-klasse her:

Angripe Golf-klassen

Og her snakker vi virkelig helt ny bil. Fortsatt er karosseriet ganske høyreist, men Mercedes gir den nå mer personbil-preg.

Mercedes-B-class-002 (Foto: Scoopy)
Mercedes-B-class-002 (Foto: Scoopy)

Det betyr at den spesielle konstruksjonen med dobbelt gulv sannsynligvis blir droppet. B-klasse blir heller ikke større enn dagens modell, snarere tvert imot.

Nå skal Mercedes nemlig inn og angripe Golf-klassen. Og den jobben er det B-klassen som skal gjøre.

Ved å bli mindre flerbruksbil og mer sporty, skal bilen appellere til en yngre kjøpegruppe enn de som i dag velger B-klasse.

Golf er standarden i klassen. Les testen her:

Høsten 2011

Det betyr at biler som VW Golf. Ford Focus og Peugeot 308 får enda en svært brysom konkurrent. Samtidig vil Mercedes klare å konkurrere mer direkte mot Audi A3 og BMW 1-serie.

Den nye B-klassen skal være klar høsten 2011. Den kommer helt sikkert i hybridutgave - i tillegg til et utvalg av små og nøysomme bensin- og dieselmotorer.

B-klasse er også populær bruktbil. Les mer om den her:

Mercedes-B-class-003 (Foto: Scoopy)
Mercedes-B-class-003 (Foto: Scoopy)