Mercedes ML: - Får jeg bra bil til 200 000,-?

Denne har mange lyst på - men du skal tenke deg om før du kjøper.

Mercedes ML vinter
Mercedes ML vinter

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei jeg leste saken deres om BMW X5 og hva man må gi for en bra eksemplar der. Nå har jeg et spørsmål angående en bil jeg har veldig lyst på nemlig Mercedes ML. Det jeg lurer på er om det er mulig å få et bra eksemplar og en bil du kan anbefale for 200 000 kroner? Er det noe spesielt jeg bør være obs på her? Håper du har mulighet til å svare.

Benny svarer:

Heisann! ML er jo en staselig SUV som mange ønsker seg. Hadde jeg vært deg, så hadde jeg helt klart styrt unna de første årgangene. Kvaliteten på disse kan man vel trygt beskrive som litt blandet – og det kan fort bli et dyrt bilhold. ML-ene ble heldigvis bedre utover i livssyklusen.

Den hadde en facelift i 2001 – og jeg vil sterkt anbefale en bil etter det. Bilene ser ganske freshe ut i rett farge og med riktig utstyr. Mørke blå ML med 230-motor, manuelt gir og med sorte plastfangere synes jeg blir litt stusslig. Og biler som er stylet blir fort litt ”harry” i mine øyne.

270 CDI-motoren på 163 hk er et kurant valg i en slik bil. Du bør klare å få i land en slik bil til ca 200 000,- kroner.

Servicehistorikk er viktig på disse bilene, da de er kostbare både å vedlikeholde og å reparere.

Det du bør sjekke før du kjøper en eldre ML er: Bremser, endeledd og bærekuler i forstillingen som er ganske vanlige feil. Dette resulterer ofte i skjev dekkslitasje – og dekk til disse er fort dyre. Så det er vel verdt å kaste et blikk på disse også. Det er heller ikke uvanlig at turboen ”tar kvelden”. Det elektriske anlegget kan også være litt lunefullt, så sjekk at alle elektriske funksjoner virker som de skal.

Som sagt, dette er biler som bør sjekkes nøye. Ta gjerne en NAF-test eller få en tilstandsrapport fra merkeforhandler før du handler.

Aller helst skulle jeg anbefalt deg den modellen som kom i 2005, den er mye bedre – og mye dyrere.

Lykke til med bilkjøpet!

LES OGSÅ: Nå får du drømme-SUV-en til halv pris

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: