Mercedes ML: Drømme-SUVen blir 100.000 kroner billigere

Nye Mercedes ML debuterer med skikkelig priskutt. Les mer her:

Store SUV er som Mercedes ML har generelt stort verditap . og det blir virkelig ille hvis man skiller seg ut med 'feil' motorisering eller den mangler viktig utstyr.
Store SUV er som Mercedes ML har generelt stort verditap . og det blir virkelig ille hvis man skiller seg ut med "feil" motorisering eller den mangler viktig utstyr.

I november er den her, tredje generasjon av Mercedes ML. Denne modellen har vært en stor suksess for Mercedes - og mye tyder på at suksessen blir minst like stor med den nye generasjonen.

Mercedes har nemlig tatt fram en ny motor og dermed presset ned prisen på innstegsmodellen hele 100.000 kroner. I tillegg kommer bilen med en introduksjonspakke med mye utstyr til redusert pris.

0,6 liter på mila

Andre generasjon ML startet på 921.400 kroner. Nye ML 250 BlueTEC er priset til 821.400 kroner. Bilen har tilnærmet samme kraftige ytelser, og et forbruk og utslipp som er redusert med hele 30 %. Med andre ord: Ny motorteknologi gjør virkelig susen på en bil som dette.

ML 250 BlueTEC kan skilte med et blandet forbruk på 0,6 liter per mil, et utslipp på klasseledende 158 gram CO2 per kilometer og en rekkevidde på opptil 1.500 kilometer på en dieseltank.

Siste genrasjon av ML kombinerer 4MATIC permanent firehjulsdrift, nyutviklede understellsdetaljer og kjøredynamiske systemer som sammen skal bidra til forbedring av kjøreegenskaper og ytelser, både på veien og i terrenget.

Mercedes ML
Mercedes ML

Mer lyst på BMW X5? Les testen av den her:

Avansert utstyr

ML har vokst 24 millimeter i lengden, 16 millimeter i breden - samtidig er den 19 millimeter lavere enn forrige modell.

Fra S- og E-Klasse har M-klasse hentet standardutstyr som trøtthetsvarsleren ATTENTION ASSIST og det forutseende sikkerhetssystemet PRE-SAFE.

Øvrig sikkerhetsutstyr som kan bestilles er blant annet Speed Limit Assist (visning av fartsgrenser), Active Lane Keeping Assist og Active Blind Spot Assist (filholderassistent og dødvinkelassistent med automatisk korrigering).

AIRMATIC luftfjæring kan kombineres med nyheten ACTIVE CURVE SYSTEM, som hindrer sideveis krenging ved kjøring i svinger.

LES OGSÅ: Kristine fikk sin drømme-SUV i julegave!

Under 900 000 kroner

Ut året tilbyr Mercedes en introduksjonspakke med utstyr, som inneholder AMG Sportspakke med 19” AMG hjul, interiør sportspakke, COMAND Online kartnavigasjon, ryggekamera, parkeringssensorer foran og bak med parkeringsassistent, dashbord i kunstskinn og sort designo taktrekk.

Veiledende pris på pakken er kr 106.000 kroner - men du får den nå for 47.000 kroner. Dermed får du altså en godt utstyrt ML til under 900 000 kroner.

Bilen er på plass i november og Mercedes-forhandlerne har allerede begynt å ta imot bestillinger. Salgsmålet er 150 biler i år og 300 til neste år.

Del med Facebook-vennene dine

Mercedes ML bakfra
Mercedes ML bakfra

Billig - men skummel? Les om første generasjon ML her: