Våre spionfotografer har gjort et aldri så lite kupp   det du ser her er nemlig den nye kompakt SUV en til Mercedes Benz.  (Foto: Scoopy)
Våre spionfotografer har gjort et aldri så lite kupp det du ser her er nemlig den nye kompakt SUV en til Mercedes Benz. (Foto: Scoopy)

Mercedes GLA: Dette er det ikke meningen at du skal se

Hemmelig ny modell avbildet – kan bli en hit i Norge.

Mercedes-Benz er snart klar med en ny kompakt-SUV som skal føye seg inn i rekken av SUV-er fra merket. Nå er det det snakk om en ny minstemann, under GLK. Den nye modellen får navnet GLA.

GLK har aldri blitt noen stor slager i Norge – men en ny, prisgunstig og mer komptakt SUV er i utgangspunktet en oppskrift som bør love godt. Dette er en av de bilklassene som vokser raskest akkurat nå.

Del med dine Facebook-venner

GLA tar utgangspunkt i A-klasse - men blir naturligvis litt høyere og får litt røffere utseende.

Det er bare noen uker siden Mercedes selv bekreftet at denne bilen er på vei – og bildene du ser i denne saken er de første som er tatt av kommende GLA.

LES OGSÅ: – Hvorfor har disse bilene nesten ikke bagasjerom?

5 kompakte modeller

I forbindelse med produksjonen av A-klasse på Mercedes-fabrikken i Rastatt, Tyskland, avslørte en nemlig også at deres nye plattform av kompakte biler vil bestå av fem modeller. A- og B-klasse har vi allerede – i tillegg kommer en ny coupe og altså GLA.

Hva den femte skal være, har så langt ikke blitt bekreftet. Men det spekuleres i både en kompakt cabriolet og at en av de tidligere nevnte modellene ganske enkelt kommer i elbilutgave.

LES OGSÅ: Test: Mercedes GLK 320 CDI: Herlig kjøremaskin

Kjente motorer

GLA vil trolig dele motorer med A- og B-klasse – hvilket innebærer blant annet dieselmotorer på 109 og 136 hk, samt de effektive bensinmotorene på 122, 156 og 211 hk.

I kjent stil kan vi nok også regne med at det dukker opp en hårete AMG-versjon med tid og stunder.

LES OGSÅ: Mercedes-Benz GLK: Hvorfor selger denne SUV-en så dårlig?

Tøff konkurranse

GLA går inn i en klasse der det stadig kommer nye konkurrenter. BMW X1, Mini Countryman og Range Rover Evoque er blant de som allerede er på plass.

Det er heller ikke lenge siden vi kunne avsløre at Audi jobber med en Q2, altså en kompakt crossover i størrelse under dagens Q3. Og det stopper garantert ikke der.

Foreløpig spås det at GLA blir tilgjengelig i 2014.

Mercedes GLA 001 (Foto: Scoopy)
Mercedes GLA 001 (Foto: Scoopy)

LES OGSÅ: TEST: Mercedes-Benz ML: Den nye SUV-kongen