Mercedes GL: Mega-SUVen takker for seg

Seks år etter at den rullet inn på norske veier for første gang er det nå slutt for en av de største personbilene du kan kjøpe - nemlig Mercedes GL.

Dette er den største SUV-en i modellutvalget til Mercedes og en ekte drømmebil for de med behov for mye plass og god framkommelighet.

GL bygges i USA og størrelsen forteller sitt om at det amerikanske markedet er viktig for denne bilen. Den er over 5 meter lang - og har akselavstand på over 3 meter. Med baksetene nede har du godt over 2000 liter bagasjeplass til rådighet.

Det er ikke akkurat bilen for parkeringshus eller trange bygater, til gjengjeld er komforten fantastisk på langtur.

De norske avgiftsreglene gjorde at de fleste GL-ene her til lands ble solgt med grønne skilter og skillevegg bak forsetene. Enten det var håndtverkere som gjorde det godt - og ikke var redd for å vise det fram - eller privatpersoner som klarte seg med to seter og dermed fikk millionbil til rundt halv pris.

Uansett: Med denne bilen kjørte de på første klasse og de aller fleste eierne dro også til med en solid bunke ekstrautstyr, som naturligvis økte prisen ytterligere.

Slik sett er dette en bil som også fort kan bli dyr å eie. Mye utstyr betyr som kjent også at det er mye som kan gå stykker.

I brukmarkedet er det akkurat nå drøyt 50 eksemplarer til salgs, de fleste er varebiler. Den rimeligste personbil-registrerte GL-en er en 2007-modell som har rullet 113.000 kilometer. Her er prisforlangende 549.900 kroner.

Hvis du klarer deg med to seter, starter prisene på rundt 350.000 kroner. Da får du typisk en 2006/2007-modell som fort har gått rundt 200.000 kilometer.

Om tre år kan du altså sette inn baksetet og gjøre om 2006-varebiler til personbil, uten at det koster noe i avgifter. Det vil nok også påvirke bruktprisene framover.

Helt ny GL er på vei inn nå, og de første bilene skal registreres før jul.

LES OGSÅ: Mercedes GLK: Hvorfor selger denne SUV-en så dårlig?

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Selv en G-klasse kan være sportslig – bare se her!

Hvis du er ute etter en GL, så sjekk gjerne vår nybilguide først

.

Mercedes GL GL
Mercedes GL GL

LES OGSÅ: Mercedes ML: Den nye SUV-kongen

Mercedes GL hovedbilde
Mercedes GL hovedbilde
Mercedes GL bakfra
Mercedes GL bakfra
Mercedes GL GL
Mercedes GL GL
Mercedes GL
Mercedes GL
Mercedes GL interiør II
Mercedes GL interiør II
Mercedes GL interiør
Mercedes GL interiør
Mercedes GL interiørdetaljer
Mercedes GL interiørdetaljer
Mercedes GL seter
Mercedes GL seter