Mercedes GL: Løype! Ser du denne er det bare å flytte seg

GL kommer i galematias-versjon – som lager hakkemat av Q7 V12!

MKB merce
MKB merce

AMG har ikke for vane å være gniene på effekten når de får slå seg løs på modellene til Mercedes. Den ene etter den andre kommer ut på markedet med krefter som tar pusten fra de fleste.

Nå er det siste generasjon GL sin tur – og bekreftelsen er allerede ute når det gjelder neste års AMG-versjon.

Men det er også andre som liker å fikle litt med bilmotorer – blant andre tuningselskapet MKB. De har ambisjoner om å gjøre GL til en SUV som kan holde følge med supersportsbilene – i alle fall på rette strekninger.

LES OGSÅ: Se spionbildene av nye Mercedes GL

Del med dine Facebook-venner

Banker Audi Q7

Når et så digert beist skal tunes for å klare den bragden, hjelper det ikke med V8 lenger. Her snakker vi god, ”gammeldags” 12-er. De er det ikke mange av lenger!

Motoren de bruker som utgangspunkt er den samme som står i GL 500, men om du skrur litt her og banker litt der, så får du på magisk vis 662 hk, og ubeskjedne 1.200 NM.

Det er i alle fall nok til å gjøre kort prosess med en av hovedkonkurrentene, som også har V12 under panseret, nemlig Audi Q7. GL-en når 100 km/t 1,1 sekunder raskere – og klokker inn på smått utrolige 4,4 sekunder – i en bil som veier like mye som Slottet!

LES OGSÅ: Skal du kjøpe Mercedes Geländewagen? Dette bør du vite

"Ja, de penga, ja, de penga"

Like imponerende er det at en bil som har aerodynamiske egenskaper som en trikk klarer å toppe 270 km/t.

Ja, så da er det jo bare å dra av gårde i GL 500-en din og få MKB til å fikse litt på motoren da. Det koster jo bare rundt to millioner. Jobben altså! Uten avgifter.

Selve bilen kommer selvsagt også i tillegg – og du må selv levere bilen til MKB. Men pyttsann, litt må en jo ofre for å brenne forbi en Porsche i en av bilverdens største SUV-er.

LES OGSÅ: Er dette Norges råeste SUV?