Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Mercedes E-klasse: Spar 100.000 kroner på 10 måneder gammel Mercedes

Slik får du råd til den store familiedrømmen

Komfort, luksus, et hav av plass, sterk men drivstoffgjerrig motor og en solid dose status. Det er ikke rart at Mercedes E-klasse stasjonsvogn bokstavelig talt er en stor drøm for mange norske familier.

Men som med drømmer flest er det prisen som ofte setter en brutal og effektiv stopper for å få den realisert.

Vi viser deg hvordan du kanskje allikevel kan gjøre alvor av drømmen – ved å gjøre den 100 000 kroner billigere. Nesten ny, og bruktimportert er stikkord her.

Mercedes-Benz-E-Class-forfr
Mercedes-Benz-E-Class-forfr

Bilen:

Vi har funnet en sort metallic Mercedes E220 CDI stasjonsvogn, bare 10 måneder gammel og den har gått kun 6700 km. Nærmere nybil kommer du nesten ikke. Bilen er selvfølgelig skadefri, og kjørt av èn tidligere eier. Står til salgs hos forhandler i Leverkusen i Tyskland for 33 176 Euro.

Dette er den svært velutstyrte Avantgarde-utgaven, og av siste modell – den som kom i fjor. Motoren er den populære 170 hk-dieselutgaven som er bestselgeren her hjemme, og som seg hør og bør i en slik bil er det automatgir.

Av annet utstyr kan vi nevne: Sportsunderstell, 17-toms aluminiumsfelger, del-skinninteriør, xenonlys, vinterhjul (ikke så vanlig på biler fra Tyskland), kjørecomputer, CD-vekseler. Etc. etc.

Bilen er til salgs hos Mercedes forhandler for 33 176 Euro, og har fortsatt nybilgaranti. Vi fant den på www.mobile.de


220E-CDI-mobile.de
220E-CDI-mobile.de

For å se hele annonsen, klikk her:


Hvorfor:

Den unike kombinasjonen av suveren plass og god komfort, sammen med en liten dose status er nok det som gjør at valdig mange ønsker seg denne bilen. Materialkvaliteten og finishen i interiøret er høy, den er velutstyrt og ikke minst er den god å kjøre. Det er ikke uten grunn at dette er Norges mest solgte taxi år etter år.

Apropos plass – det gedigne bagasjerommet svelger unna nesten 700 liter, allikevel er plassen baksetet god.

220 CDI motoren på 170 hk / 400 Nm gjør at den nesten 1900 kg tunge bilen fortsatt er sterk, samtidig som dieselforbruket er humant. 0,6 l/mil er det Mercedes oppgir ved bandet kjøring. Ikke dårlig det – for E-klassen er ikke akkurat noen småbil, med en lengde på nesten fem meter.

Gedigent bagasjerom på 695 liter.
Gedigent bagasjerom på 695 liter.

Les vår test av Mercedes E-Klasse her:


Pris:

Vår ”nesten-nye” bil kommer inn til landet for ca 525 000 kroner. Skulle du kjøpt tilsvarende bil ny ville prisen startet på 623 000 kroner for en E220 CDI i Avantgarde utgave, så kommer leveringsomkostninger, vinterhjul og ikke minst evt tilleggsutstyr – som er alt annet enn billig på disse bilene - i tillegg.

Synes du fortsatt at prisen er i overkant, så finnes det billigere alternativer også. Går du for samme bil, men som 200 CDI med manuelt gir og mindre utstyr kan du presse prisen ytterligere et godt stykke nedover.

Les også: Bruktimport - her er fallgruvene

Regnestykket:

Mva: 65 523

Vektavgift: 140 910

Motoreffektavgift: 57 920

CO2-avgift: 32 616

Bruksfradrag: -34 717

Vrakpant + klimagassavgift: 1 559

Sum totale avgifter:

Sum engangsavgifter: 198 288

Sum avgifter inkl. mva: 263 811

Bilpris inkl. alle avgifter: 525 901,-

Tips Facebook-vennene dine

Mer lyst på BMW X3? Det er penger å spare på den også!

Mercedes-Benz-E-Class-side
Mercedes-Benz-E-Class-side