Mercedes E-klasse: Nå blir fire til to

Endringene kommer tidligere enn ventet – og er ganske radikale.

Nå blir det tatt grep for å pynte opp utseendet på nye Mercedes E klasse. Hovedforskjellen fra dagens modell, er at det i stedet for fire lykter foran, blir to.
Nå blir det tatt grep for å pynte opp utseendet på nye Mercedes E klasse. Hovedforskjellen fra dagens modell, er at det i stedet for fire lykter foran, blir to.

Mercedes laget siste versjon av sin storbil, E-klasse, før resten av det tyske trekløveret fikk hostet opp nye versjoner av henholdsvis Audi A6 og BMW 5-serie.

Nå har imidlertid begge de to andre kommet på banen med sine nye biler – og E-klassen er plutselig litt gammelt nytt. Og aldri har bilnyheter blitt så fort gamle som de blir nå.

Derfor kommer facelift av E-klasse raskere enn de fleste ventet. Dessuten er den mer omfattende enn vi hadde trodd også.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Mercedes E250 CDI 4Matic: En verdensnyhet

Helt annerledes

E-klassen er først og fremst regnet for å være best på komfort, og kan vise til det klart største bagasjerommet. Kanskje er dette noe av årsaken til at mange taxisjåfører fremdeles sverger til nettopp denne modellen.

Men nå blir det tatt grep for å pynte opp utseendet også. Hovedforskjellen fra dagens modell, er at det i stedet for fire lykter foran, blir to.

De nye lyktene vil stå mer i stil til kommende C-klasse, og blir dermed helt annerledes enn E-klassen slik vi kjenner den fra de to siste generasjonene.

I tillegg får vi en endring på panseret, grill og støtfangeren foran.

LES OGSÅ: E-klasse var den mest populære bruktbilen i 2010

Vises til høsten?

Men hekken blir også pusset på. Nye lykter her også – og ny støtfanger. Men dette er små endringer som ikke er like markante som de i fronten. Og baklyktene vil fremdeles være svært dominerende, enten du liker det eller ikke ...

Hvordan interiøret blir seende ut er umulig å si enda. Men vi forventer ikke like store endringer her.

Spørsmålet er nok heller hvilke nye motorer som blir tilgjengelige. Mercedes gjør mye riktig med tanke på forbruk og utslipp om dagen – kanskje kommer det noe enda mer gjerrig i nye E-klasse.

Våre venner Scoopy, som har tatt bildene, regner med at facelift-versjonen av E-klasse vil bli vist til høsten.

Mercedes E-klasse. (Foto: Scoopy)
Mercedes E-klasse. (Foto: Scoopy)

LES OGSÅ: Mercedes E-klasse fra 90-tallet: Verdens beste bil?