Mercedes E-klasse: Dette er Norges mest populære bruktbil

Se listen: Disse søkte vi mest etter på finn.no i 2010:

Mercedes_E klasse_stasjonsv
Mercedes_E klasse_stasjonsv

Skal du selge bruktbil? Da kan det være veldig greit å vite hva kjøperne "der ute" leter etter.

Og for å få fasiten på det, finnes det ingen bedre indikator enn dette: Oversikten over bilmodellene som ble mest søkt på hos finn.no i 2010.

- Ja, så enkelt er det faktisk. Tidligere var det jo slik at det viktigste måten å finne ut hvilken bil man skulle kjøpe, var å ta runden hos flere bilforhandlere. Det er det nesten slutt på nå. I stedet blir jobben gjort foran PC-en. Og da blir det helt avgjørende for selgeren at man har en bil folk søker på, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

Bruktbilkjøpernes hitliste

- Denne listen fra finn.no viser hvor mange treff de har registrert på hver enkelt bilmodell. En bedre måte å ta temperaturen på bruktbilmarkedet på finnes nok ikke. Dette er rett og slett hitlisten over hva bruktbilkjøperne ønsker seg. Og i neste omgang: Bilene det sannsynligvis også er enklest å få solgt, sier Benny.

Helt på toppen troner altså Mercedes E-klasse. Nesten en million treff over bilen på andreplass: BMW 3-serie. Deretter følger VW Golf, BMW 5-serie og VW Passat.

LES OGSÅ: Denne bruktbilen søker flest etter på broom.no

Riktig prisnivå

- Det er verdt å merke seg at dette er bilmodeller som har vært solgt under samme navn i flere generasjoner. Det har selvfølgelig mye å si for at de kommer så bra ut her. Men samtidig er dette generelt lettsolgte biler - i alle fall så lenge pris, kilometerstand og teknisk tilstand er konkurransedyktig, sier Benny og legger til:

- Ja, for det er viktig å finne riktig prisnivå, ellers er selvfølgelig også attraktive biler tungsolgte. Samtidig som bilene øverst på denne listen blir mye søkt på, er det også veldig mange av dem til salgs. Derfor gjelder det å skille seg best mulig ut, lage en utfyllende annonse med gode biler - og ha riktig pris.

Drømmebiler

- Er det noen på denne listen som overrasker deg?

- Noen biler er helt klart "overrepresentert" - i den forstand at antallet søk forholdsvis er høyere enn antallet biler ute. Toyota Land Cruiser er et eksempel, det er en bil mange drømmer om, med mye plass og strålende framkommelighet. VW Touran er typisk bilen barnefamiliene ønsker seg, den gjør det skarpt her.

- Og biler som Volvo XC70, XC90 og BMW X5 går helt klart innenfor kategorien av "folkets drømmebiler" - de er ikke overraskende å finne på denne oversikten de også, sier Benny.

Full oversikt på brukt Mercedes - klikk her:

Tips Facebook-vennene dine

Dette er de mest populære bruktbilene:

mest-solgte-bruktbiler
mest-solgte-bruktbiler

Tallet til høyre er sidevisninger basert på søk og resultatlisten.

LES OGSÅ: Denne SUV-en vippet fjorårsvinneren av tronen

Finner du favoritten din her - eller har du helt andre? Fortell i kommentarfeltet under: