Mercedes CLS Shooting Break: Dette blir lekker stasjonsvogn

Mercedes er i innspurten med en bil som vil vekke oppsikt. Se spionbildene:

Mercedes CLS Shooting  side (Foto: Scoopy)
Mercedes CLS Shooting side (Foto: Scoopy)

Mercedes har fått æren av å dra i gang en ny bilklasse med første generasjon CLS som kom i 2004.

Nå er andre generasjon på plass – og til neste år utvider Mercedes CLS-familien med denne: Stasjonsvognutgaven som foreløpig bærer navnet Shooting Break.

Trendsetter?

Her er den knipset under testing hjemme i Tyskland. Den forsiktige kamufleringen viser at bilen er veldig nært produksjonsklar. Så skal den da også komme i salg allerede til neste år.

Mercedes håper naturligvis at den skal bli like mye trendsetter som coupe-utgaven av CLS ble. Lykkes de med det, kommer vi til å få se mange tilsvarende konkurrenter i årene som kommer.

Del med Facebook-vennene dine

Alle nisjer

"Stasjonsvogn" er forresten ikke et ord Mercedes selv bruker om bilen. De ønsker å markedsføre den som en coupe med stor bakluke. Men om den ikke blir noen plassmester (det setter nok denne bakluka en effektiv stopper for), blir det i alle fall en langt mer fleksibel bil enn vanlig, firedørs CLS:

Mercedes-CLS-skr-forfra (Foto: Scoopy)
Mercedes-CLS-skr-forfra (Foto: Scoopy)

Bilen er inspirert av de klassiske "shooting brake"-modellene ethvert statusmerke med respekt for seg selv måtte ha for noen tiår siden. Det vil si litt mer plass enn i en coupe – uten at det skulle gå på bekostning av verken kjøreegenskaper eller design.

Den gangen var det to (eller tre) dører som gjaldt, men Mercedes tar sjansen på å la nykommeren få fem dører. Ikke dumt med tanke på litt praktisk tenkning!

Nye CLS ble nesten 200 000 kroner rimeligere – les mer her

Mer hodeplass

Med ytre mål rundt fem meter, blir dette en diger bil. Lengden kommer godt med, for høy er den absolutt ikke. Likevel bør passasjerene i baksetet ha atskillig bedre plass til hodet enn i den vanlige CLS-modellen.

Konseptbilen var utstyrt med to separate stoler bak, i stedet for tradisjonelt baksete. Materialvalg og finish i interiøret bærer preg av at dette skal være en svært eksklusiv bil. Her er det aluminium og ekte treverk – og en svært karakteristisk midtkonsoll som trekker ned mellom forsetene.

En av de lekreste bruktbilene du kan kjøpe – les mer her

71 pærer

På motorfronten blir det store bensinmotorer, både V6 og V8. Dessuten diesel på i overkant av 200 hk og en større V6-diesel. Vi tar heller ingen store sjanser hvis vi tipper at også denne bilen vil komme med hybridløsning.

Og forresten: Frontlyktene har 71 LED-diodepærer – hver. Her handler det både om å se – og ikke minst bli sett!

Mercedes-CLS-Shooting-Break (Foto: Scoopy)
Mercedes-CLS-Shooting-Break (Foto: Scoopy)

Les mer om BMW-en som blir en tøff konkurrent – klikk her