Mercedes CL - Klart dette kan være fin bil for en 19-åring!

Den kostet to millioner ny - nå er den til salg for under en tiendedel.

Mercedes CL   her snakker vi skikkelig 'børse'!
Mercedes CL her snakker vi skikkelig "børse"!

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Skal være kjapp, vet du har mye å svare på. Jeg er 19 år, skal kjøpe første bil, elsker biler, elsker andres oppmerksomhet rundt biler, og hater dritbiler... Så det jeg lurer på er om dette potensielle kjøpet er katta i sekken? (Mercedes CL 1995-modell, red anm) Jeg er klar over DYRE deler. På forhånd takk!

Klikk her for å se annonsen på bilen:

Benny svarer:

Heisann! Dette er et skikkelig fett jern av en bil. Prisen er heller ikke ille, og bilen er nok slik sett ikke noen tapsbombe i utgangspunktet.

Men jeg synes å lese litt mellom linjene i denne annonsen at denne bilen kanskje trenger litt kjærlighet og oppmerksomhet. Og som du selv er inne på dette koster fort MYE gryn hvis du må begynne å koste på. Det er som regel en grunn til at en bil er et kanonkupp...

Jeg har ikke noe problem med å forstå at denne bilen appellerer til følelsene dine etter å ha lest beskrivelsen av deg selv i spørsmålet ditt.

Det er helt klart en bil jeg ville sjekket svært nøye før jeg hadde kjøpt den. Få pris på hva lakkering og skaden på forskjermen koster. Sjekk også forstilling og bremser nøye. Hva med servicehistorikk og EU-kontroll? Sjekk priser nøye og sett opp et budsjett / overslag på hva det vil koste å få den i den standen du vil ha den, evt. med nye felger dekk etc.

Hva klarer du å fikse selv og hva må du sette bort – det har også mye å si. Hellakkering av en CL er liksom ikke noe man gjør på tunet hjemme en sommerdag. Det bør gjøres skikkelig.

Jeg tror et en telefon til forsikringsselskapet også er lurt – neppe billig å forsikre denne for en 19 åring. At en 5-liters V8-motor på godt over 300 hk behøver endel bensin jeg neppe å fortelle deg ;-)

Men hvis det viser seg at bilen er hel, pen og i god stand så er jeg ikke redd for å anbefale kjøp, for som sagt - dette er ei feit børse! Lykke til!

Del med vennene dine på Facebook

LES OGSÅ: Hvorfor selger Mercedes så dårlig i Norge?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du innspill eller erfaringer? Skriv i kommentarfeltet under: