Mercedes C klasse sedan er ikke den aller mest kurante bruktbilen å bytte inn   da blir tilbudet fra forhandler fort lavere enn man hadde håpet og forventet.
Mercedes C klasse sedan er ikke den aller mest kurante bruktbilen å bytte inn da blir tilbudet fra forhandler fort lavere enn man hadde håpet og forventet.

Mercedes C-klasse: – Har fått et skikkelig skambud på bilen

Nå er spørsmålet: Godta – eller forsøke å selge selv?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Er i ferd med å bytte bil til nyere modell (2011) som har flere år igjen med nybilgaranti. Synes det virker veldig fristende og har funnet veldig fin modell, Mitsubishi Outlander med skinn og det meste av utstyr. Trenger mer plass og har dessuten lyst på 4x4 og da er den perfekt. Er helt klar for å kjøpe bilen, men problemet er det de tilbyr i innbytte. Jeg har fått et tilbud som jeg oppfatter som nesten useriøst dårlig.

Har en Mercedes C-klasse sedan fra 2003 nå, fin kilometer og meget godt holdt. Forhandleren har gitt meg et skikkelig skambud og sier de ikke har mer å gå på. Men jeg er avhengig av å selge for å kunne finansiere nybilen. Må jeg bare godta dette, eller vil du anbefale meg å selge den selv i stedet? Problemet er at det må gå fort da, så jeg ikke glipper den andre bilen. Er VELDIG takknemlig hvis du kan gi meg et raskt og godt svar på dette. Hilsen Per Kr.

Benny svarer:

Hei Per! Høres ut som du er midt oppe i et klassisk bruktbil-dilemma her. Og du er så visst ikke den første som blir skuffet over tilbud fra en bilforhandler. Det har jeg selv også opplevd – mange ganger. Jeg har også sittet på den andre siden av bordet og gitt tilbud som ikke akkurat har blitt godt mottatt.

Dessverre handler nok dette oftest om at mange har litt for høye forventninger til hva bilen deres er verdt.

De ser kanskje på tilsvarende – eller bedre – biler hos en merkeforhandler og regner med at omtrent det må de også kunne få for bilen sin. Det stemmer imidlertid sjelden.

Forhandler må ta høyde for påkostninger og ikke minst for garantiutgifter i etterkant, de fleste seriøse aktører selger nyere bruktbiler med garanti. Dessuten er jo mye av poenget med å drive en bilforretning at man faktisk skal tjene penger på bilene man selger også. Hvis ikke blir det ikke mye å lønne ansatte og leie lokaler for ...

I ditt tilfelle har du nok en bil som ikke er veldig kurant på bruktmarkedet.

Sedan er generelt tungsolgt, og forrige generasjon C-klasse er ikke bilen folk står i kø for å kjøpe.

LES OGSÅ: – Prøver bilselger å lure meg?

Trått å selge

Det du bør gjøre er å undersøke hva tilsvarende biler ligger til salgs for ute på nettet. Der må du også differensiere mellom biler fra forhandler og fra private selgere. Sistnevnte skal ligge et godt stykke under. Så må du gjerne slå av en pen slump penger til:

Husk at det en bil ligger ute for, absolutt ikke behøver å være det samme som den til slutt blir solgt for. Mange legger inn prutningsmonn i prisen – andre igjen er som sagt altfor optimistiske.

Jeg ville også sjekket med et par Mercedes-forhandlere hva de mener riktig pris på din bil er. Da vil du ha et bedre grunnlag for å ta valget. Da vet du også om det tilbudet du har fått virkelig er et skambud – eller om det faktisk er omtrent der det skal være.

Som du skriver avslutningsvis: Det må gå fort hvis du ikke skal glippe den andre bilen. Da tror jeg nok at innbytte uansett er å anbefale. Vi er nå inne i en periode med svært mange bruktbiler til salgs. Det er for mange trått å selge og har du i tillegg dårlig tid, da er det bare en ting som gjelder: Lav pris.

Så hvis du føler at du har funnet en bil du virkelig har lyst på, da ville jeg nok vurdert å ta det tilbudet du har fått. Selv om du synes det er for lavt.

Lykke til med valget!

LES OGSÅ: Nå er det prisras på bruktbil


Stort arkiv


Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Dette er bilene som stopper mest – og minst

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: