Mercedes-Benz ML: Så tøff kan en "vanlig" SUV bli

Skal det være gromt - så skal det være gromt!


Slik kan en 'alminnelig' SUV bli seende ut med ekstra stylingsett. Denne vekker oppmerksomhet   og naboen har garantert ikke lik bil.
Slik kan en "alminnelig" SUV bli seende ut med ekstra stylingsett. Denne vekker oppmerksomhet og naboen har garantert ikke lik bil.

Andre generasjon Mercedes-Benz ML er i utgangspunktet en stor og praktisk SUV – som setter komfort høyere enn sportslighet. Det gir seg også utslag i stylingen – som er elegant og pen, men ikke spesielt tøft eller sportslig.

AMG-pakke hjelper naturligvis – men selv det blir for lite for noen. Og for dem finnes det såkalte wide body-kits. Det vil, som navnet røper, si spoilere og skjermbuer som bygger ut såpass at bilen blir vesentlig bredere. Og råere!

Til salgs i Norge

En av dem som tilbyr noe av det mer ekstreme til ML er det belgiske tuningfirmaet Expression Motorsport.

Slik biler er det ikke mange av – men nylig var det faktisk en til salgs i Norge.

Ny kostet denne bilen en knapp million – men det er uten wide body-pakken og ekstrautstyret. Den aktuelle 2009-modellen som var til salgs her hjemme var gått 77.000 kilometer – og på prislappen sto det 869.000 kroner.

LES OGSÅ: TEST: Mercedes ML 250 CDI: SUVen som liker å tøffe seg

Lyver litt

Wide body-pakken inkluderer både frontfanger, skjermutbyggere, panser, sideskjørt og bakfanger - samt diffusor og fire enderør på eksosanlegget.

På bakluka på bilen som lå til salgs i Norge var det sågar et AMG-merke – men det lyver litt. Under panseret var nemlig den velkjente 3,2-liters dieselen på 224 hk. Ikke at det er lite – men et stykke unna monsterkreftene i AMG-versjonen er det jo likevel.

0–100 km/t i 320 CDI tar småfrekke 8,6 sekunder – som absolutt lar seg høre i en stor og tung SUV. Mens ML63 AMG-versjonen med 510 hk klarer øvelsen på bare 5 sekunder!

ML wide body kit bakfra
ML wide body kit bakfra

Les Brooms bruktbilguide på første generasjon (1997-2004) ML her

Mye utstyr

ML byr ellers på firehjulstrekk som en forventer i en så stor og dyr SUV – og er kompetent også i terrenget – men har ikke lavgirserie, slik den siste generasjonen har. Den kunne heller ikke bestilles som syvseter - mens også dette er tilgjengelig på den nye versjonen.

LES OGSÅ: Disse 4x4-eierne er mest fornøyd

Selv om denne bilen ser ut som den kan spise både deg, nabobilen og hele ozonlaget til frokost – er forbruket i 320 CDI langt hyggeligere enn en kanskje skulle tro. Du klarer deg med 0,94 l/mil på blandet kjøring – og med fjærlett høyrefot kan du ifølge de offisielle tallene klare 0,75 l/mil på langkjøring.

Plass er det dessuten rikelig med – og bagasjerommet tar 551 liter, eller 2050 liter om du legger ned baksetene.

LES OGSÅ: BMW X5 eller Mercedes ML: Kult – eller risikofylt

Se video av MLen med wide body-kit ved å klikke på videovinduet under:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XVseXvRtfxk

Les Brooms bruktbilguide på andre generasjon (2005-2011) ML her