Mercedes-Benz 300 SL Gullwing: En av verdens mest verdifulle biler funnet under skrothaug!

Den er verdt et sjusifret beløp. Les den utrolige historien!

Her er det verdifulle låvefunnet, en 1955 Mercedes Benz 300 SL Gullwing, Alloy body. Den er nummer 21 av 29 produserte av akkurat denne modellen. (Foto:  Rudi Koniczek)
Her er det verdifulle låvefunnet, en 1955 Mercedes Benz 300 SL Gullwing, Alloy body. Den er nummer 21 av 29 produserte av akkurat denne modellen. (Foto: Rudi Koniczek)

Fra tid til annen dukker det opp helt unike og verdifulle biler på steder man knapt kan tro.

Denne solskinnshistorien er fra USA. Der fant man forleden fant igjen en Mercedes 300 SL Gullwing under en haug med skrot og gamle, utdaterte datamaskiner.

Spesiell i utgangspunktet

Mercedes 300 SL ble introdusert i 1954 som en toseters lukket sportsbil. Bilen fikk selvfølgelig sitt kallenavn av de berømte "måkevingedørene”. Den ble solgt bare mellom 1955 og 1957, mens roadster utgaven hang med helt til 1963.

Dette er en
Dette er en

Les vår test av den nye "Måkevingen" her:

Kun 1400 eksemplarer av Gullwing-en rullet ut fra fabrikkportene. En mildt sagt spesiell bil altså. Men det stopper ikke der ...

Unik "Alloy-body"

Akkurat denne bilen er en av 29 produserte såkalte ” Alloy-body” – bilene. Som ble produsert i kun 29 eksemplarer i 1955. Bilen som ble funnet bak rask, bråte og gamle datamaskiner i en garasje er visstnok produksjonsnummer 21 av disse.

Standard 300 SL-en hadde også aluminium i dører, panser og bagasjelokk. Denne har full-aluminiums-karosseri, større bremser, pleksiglassvinduer, senket fjæring og ”high-lift" kamaksel og knock off hjul.

Det gjør denne bilen helt spesiell.

Én manglet

28 av de 29 bilene har man hatt kontroll over livsløpet på, men én manglet. Nemlig denne. Så nå er endelig ”slektstreet” komplett.

Denne SL-en fra 1955 har knockoff hjul og pleksiglass vinduer ¿ er det en av de 29 unike Alloy-body bilene?
Denne SL-en fra 1955 har knockoff hjul og pleksiglass vinduer ¿ er det en av de 29 unike Alloy-body bilene?

Les også: Aston Martin funnet på låve

Det har vært søkt etter denne bilen i årevis. Hvorfor den ikke ble funnet før forteller historien ikke noe om. Den sto med de originale skiltene på, og det var første eier som fortsatt hadde den.

Vedkommende fikk bilen i gave av sine foreldre etter endt eksamen. Tekniske problemer gjorde at den da gamle Mercedes-en ble satt i garasjen for 40 år siden. Siden har den stått der.

Etter det så har altså garasjen blitt fylt med helt andre ting i tillegg. Det tok fire mann to dager å få ryddet såpass at det i det hele tatt var mulig å gå rundt bilen.

Restaureres

Garasjebilen som ble funnet i Santa Monica, California er visstnok allerede solgt. Den nye eieren bor rett i nærheten av der bilen ble funnet. Prisen vedkommende betalte vites ikke, men det ryktes om sjusifret tall ... Og – ja vi snakker dollar!

Bilen er nå sendt bort for å restaureres til bak til fordums glans.

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Dette er en av verdens mest verdifulle biler

Kilde: Hemmings